Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


La Chișinău un grup de artiști ai Teatrului Național de Operă și Balet vor prezenta publicului la o conferință de presă motivele pentru care cred că managerul companiei la care lucrează trebuie să-și dea demisia. Artiștii nemulțumiți au anunțat deja că vor boicota festivalul „Invită Maria Bieșu”.

Un alt eveniment cultural, mai liniștit, se anunță vernisajul expoziției de pictură și grafică Larisa Astrein – Mihai Țăruș, care începe la ora 15 la Galeria Parter a Muzeului Național de Artă Modernă al Moldovei.

Tot la Chișinău agenția guvernamentală pentru ajutor externe, USAID, va sugera soluții pentru ca industria viticolă și vinicolă moldoveană să devină și mai competitive – este vorba de un studiu care va fi prezentat la sediul Ministerului agriculturii.

Patriarul Kiril al Moscovei și întregii Rusii începe o vizită de trei zile în Polonia, într-o încercare declarată de a contribui la reconcilierea celor două popoare slave. Kiril a fost invitat de mica biserică ortodoxă polonă, și va fi prima oară în ultimul secol când liderul unei biserici ortodoxe importante pune piciorul în Polonia predominant catolică, cea care a dat lumii și un Papă, pe Ioan Paul al Doilea.

Un tribunal de la Kiev ar urma să audieze astăzi apelul fostului premier ucrainean Iulia Timoșenko împotriva sentinței pronunțată în octombrie anul trecut, prin care a fost condamnată la șapte ani de închisoare pentru abuz de putere. Nu este însă exclus ca audierea să fie amânată din nou, din cauza stării sănătății condamnatei.

La sediul din New York al Națiunilor Unite, Consiliul de Securitate ONU ar urma să discute situația din Siria înaintea apropiatei expirări, la 19 august, a mandatului monitorilor internaționali. Statele Unite se opun prelungirii misiunii, pentru că, așa cum a spus ambasadorul american la ONU, Susan Rice, nu au ce armistițiu să monitorizeze într-o țară cuprinsă de conflictul armat.
  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Pe aceeași temă

Previous Next

XS
SM
MD
LG