Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Guvernul moldovean își va tine astăzi ședința săptămânală. Premierul Vlad Filat a declarat marți că va cere în ședința de guvern să se îmbunătățească procedura de înregistrare a navelor maritime străine sub pavilion moldovean, după ce s-a aflat că Direcția Transport Naval a înregistrat în lunile mai-iulie 12 vase comerciale iraniene vizate de sancțiunile occidentale la adresa Iranului, înregistrare anulată între timp.

Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă și-a programat pentru astăzi o întâlnire cu 21 de copii din capitală rămași fără îngrijirea părintească sau orfani, care vor merge în clasa întâi pe 1 septembrie. Primarul a anunțat deja că autoritățile din capitală vor acorda fiecărui copil orfan câte 3 mii de lei să se pregătească de școală. De ajutoare mai mici se vor bucura alți 7700 de elevi chișinăuieni din familii nevoiașe. Ajutoare asemănătoare în restul țării au fost anunțate și de guvern.

Cancelara Germaniei, Angela Merkel, așteptată în vizită la Chișinău săptămâna viitore, călătorește astăzi în Canada, unde se va afla două zile și va purta convorbiri cu premierul canadian, Stephen Harper.

La Minsk își continuă o vizită de două zile ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, pe fundalul unui nou scandal diplomatic între Belarus și Uniunea Europeană.

La Mecca, în Arabia Saudită continuă pentru a doua zi summit-ul extraordinar pe tema Siriei al Conferinței Cooperării Islamice.

Mai multe țări ale lumii își sărbătoresc astăzi independența. De la imensa Indie, care marchează 65 de ani de la eliberarea de sub conducerea britanică, așteptându-se un discurs al premierului Manmohan Singh cu promisiuni populiste în domeniul social și economic, până la micul Liechtenstein, care sărbătorește 206 ani de independență. 52 de ani de la obținerea independenței sunt marcați în Republica Congo. Coreea de Sud sărbătorește ziua Eliberării Naționale, iar Japonia marchează 67 de ani de la capitularea în cel de-al Doilea Război Mondial.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG