Linkuri accesibilitate

„O crimă: închiderea TVR Cultural” (Evenimentul zilei)


Federația asociațiilor de români din Europa a dat un ultimatum guvernului de la București (România liberă).


„O crima: inchiderea TVR Cultural” – este titlul articolului din aceasta saptamana semnat de Mircea Mihaies in Evenimentul zilei. Autorul face apel la constiinta celor doi filologi care se regasesc printre actualii factori de decizie de la postul national de televiziune: Claudiu Saftoiu (responsabilul administrativ) si Radu Calin Cristea (responsabilul ideologic, spune Mihaies).

Cum este posibil, se intreaba comentatorul, ca acesti oameni opteze pentru desfiintarea canalului TVR Cultural, fara sa se arate deranjati de „canalele politizate până la nebunie, dominate de prostul gust al pieţei frecventate doar de troglodiţi - vezi interminabilele seriale de incertă origine asiatică, indigestele prograe de dimineaţă, vezi talk-show-urile crispate, veritabile mostre de propagandă slugarnică, vezi „corespondenţele" din străinătate din care nu afli corect nici măcar starea vremii, vezi jurnalele de ştiri copiate după cele de la radio Erevan?”

„Clamăm, demagogic, pericolul pierderii identităţii românilor stabiliţi „vremelnic" în străinătate. În schimb, nu dăm doi bani pe cei care se încăpăţânează să creadă că normalitatea n-a fost izgonită cu totul din România. E adevărat, nu arătăm prea grozav. Dar mutilarea „naturală" e dublată de o cumplită automutilare. Or, aceste lucruri nu se petrec la întâmplare. Ele nu ar fi posibile dacă anumiţi oameni, anumiţi intelectuali nu ar pactiza orbeşte cu pegra politicianistă şi cu agenţii dizolvanţi ai primitivismului cu faţă bolşevică” (am incheiat citatul).

O stire din Romania libera anunta ca Federatia asociatiilor de români din Europa a dat un ultimatum guvernului de la Bucuresti, condus de Victor Ponta, ca daca pana miercuri nu reintroduc pe listele electorale pe cei 490.000 de români care au domiciliul strainatate, vor intenta proces penal guvernului, premierului si presedintelui interimar Crin Antonescu. Dupa cum se stie, Guvernul le-a transmis marțea trecuta prefectilor un memorandum prin care cerea scoaterea din listele electorale permanente a persoanelor care au obţinut statutul de cetăţean român cu domiciliul în străinătate.

Romania libera explica pe larg, intr-un alt articol, semnat de Ondine Ghergut, manevrele guvernantilor de a forta validarea referendumului pentru demiterera presedintelui Traian Basescu prin miscorarea numarului de romani minim necesari pentru indeplinirea cvorumului legal.

Romania libera nu este singurul cotidian care prezinta pe larg dezvaluirile facute de presa in legatura cu mijloacele ilegale ale guvernantilor de a-si atinge scopul politic. Convorbirile unor membri ai guvernului, raspunzatori de actualizarea listelor electoralea au fost interceptate prin mandat dat in mod legal de justitie, iar Romania libera le-a facut sa ajunga la indemana opiniei publice. Urmarea, fostul ministru al internelor, Ioan Rus, a demisionat, fostul ministru al administratiei Victor Paul Dobre a fost schimbat, amandoi sunt astazi audiati la Parchet.

La Bucuresti se afla adjunctul secretarului de stat american Hillary Clinton, care se informeaza nemijlocit asupra unor aspecte considerate ingrijoratoare in politica Bucurestiului, mai anunta presa de azi.
XS
SM
MD
LG