Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Mijloc de august – o agendă subţire a evenimentelor zilei la Chişinău, dar şi în restul localităţilor. Politicienii şi cinovnicii, oameni fiind, profită şi ei de perioada concediilor.

Din evenimentele oarecum demne de luat în seamă, poate:

Primăria capitalei ar urma să anunţe un concurs pentru reconstrucţia havuzului din scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet.

Şi, dacă cerul va fi senin la noapte, doar azi şi mâine vom putea observa la maxima sa intensitate unul din cele mai spectaculoase fenomene astronomice numit Perseidele sau ploaia de stele căzătoare a lunii august. Predicţiile Observatorului Astronomic Bucureşti spun că se vor vedea maxim 100 de meteori pe oră, în condiţii ideale, iar cei ce observă din oraşe cam 10-20 de stele căzătoare într-o oră.

Din actualitatea internaţională:

Secretarul General al Naţiunilor Unite Ban Ki-moon începe o vizită de două zile în Coreea de Sud.

Iar la Haga, fostul preşedinte al Coastei de Fildeş, Laurent Gbagbo, va apărea în faţa Curţii Penale Internaţionale pentru a răspunde acuzaţiilor de crime împotriva umanităţii comise în timpul războiului civil de anul trecut, ce a durat patru luni şi pe care l-a declanşat după ce a refuzat să predea puterea preşedintelui nou ales al ţării.

Pe aceeași temă

XS
SM
MD
LG