Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei, Cancelariei de Stat şi ai Consiliului naţional pentru participare de pe lângă guvern, alcătuit din cele mai importante organizaţii neguvernamentale, se vor întâlni astăzi la un atelier de lucru pentru a-şi îmbunătăţi capacităţile de cooperare.

Curtea de Conturi va da publicităţii un raport privind auditul administrării veniturilor publice la Inspectoratul Principal de Stat în anul 2011. În ajun, Curtea de Conturi a sugerat că o firmă particulară din domeniul carburanților a fost scutită de plata către stat a sute de milioane de lei în baza unui acord secret încheiat cu fostul guvern comunist.

Cu ocazia Zilei internaţionale a tineretului, reprezentanţi ai Ministerul Tineretului și Sportului, ai Fondul Națiunilor Unite pentru Populație, Misiunii OSCE și ai Consiliului Național al Tineretului din Moldova vor susţine o conferinţă de presă comună cu genericul „Construind o lume mai bună: parteneriatul cu tinerii.”

Şi invitatul Clubului de presă al agenţiei de ştiri Info-Prim Neo este astăzi Victor Chirilă, directorul executiv al Asociaţiei pentru Politica Externă, care va vorbi despre evoluţiile recente în reglementarea transnistreană şi provocările cu care ar putea să se confrunte puterea de la Chişinău.

Din actualitatea internaţională:

La Paris, Curtea Constituţională va decide dacă ratificarea tratatului fiscal al Uniunii Europene cere şi amendarea Constituţiei.

Iranul se pregăteşte să găzduiască o reuniune a ţărilor ce au, în viziunea Teheranului, poziţii realiste privind soluţiile crizei din Siria.

Secretarul de stat american Hillary Clinton îşi continuă turneul prin ţările Africii. După republica sud-africană, unde a participat la un forum al oamenilor de afaceri, Dna Clinton se întâlneşte astăzi la Abuja cu preşedintele Nigeriei, Goodluck Jonathan.

Preşedintele turkmen Kurbanguly Malikgulyevici Berdymuhamedov începe o vizită de două zile în Turcia, pe agenda căreia sunt şi proiectele de tranzitare a petrolului şi gazelor naturale caspice spre Europa.
Previous Next

XS
SM
MD
LG