Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


A agendă a principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Astăzi se încheie concursul repetat pentru locurile rămase vacante la admiterea în universităţi. Numai trei instituţii de învăţământ superior au reuşit să-şi asigure din prima rundă numărul complet de studenţi – Universitatea de Medicină, Academia Militară şi Academia de Poliţie. Pentru a doua rundă rămăseseră peste 4700 de locuri vacante, în marea majoritate cu taxă.

Grupul Naţional de Lucru alcătuit din reprezentanţi ai guvernului şi comunităţii oamenilor de afaceri urmează să se reunească astăzi într-o nouă şedinţă.

Iar la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală, din strada Kogălniceanu 82, la ora 13.00 se deschide o expoziţie de lucrări a meşterilor populari, dedicată Zilei Independenţei.

Din Actualitatea internaţională:

La Roma, guvernul Mario Monti este în aşteptarea unui vot de încredere al Parlamentului pentru reducerea cu peste 4 miliarde de euro a cheltuielilor bugetare din anul acesta.

Secretarul de stat american Hillary Clinton îşi continuă vizita în Africa de Sud, unde a participat ieri la forumul oamenilor de afaceri, la Johannesburg, iar astăzi urmează să ţină un discurs la Universitatea Western Cape.

La Accra, capitala republicii Ghana, încep funeraliile preşedintelui John Atta Mills, decedat subit la 68 de ani şi unde sunt aşteptaţi lideri din ţările africane, precum şi secretarul de stat american Hillary Clinton. Fosta colonie britanică, învecinată cu Coasta de Fildeş, este prezentată drept un exemplu rar de democraţie în Africa de Vest. Barack Obama a vizitat Ghana în anul 2009, în prima sa vizită în calitate de preşedinte al Statelor Unite într-o ţară din Africa sub-sahariană.
Previous Next

XS
SM
MD
LG