Linkuri accesibilitate

Doi locuitori din Bălți arestați de poliție sub acuzarea de agresiune împotriva unei ziariste și a unui polițist în cursul manifestațiilor de duminică


Ministerul de interne spune că a identificat și reținut ieri seara doi locuitori ai orașului Bălți acuzați de lovirea cu o piatră a unei jurnaliste și agresarea unui polițist în timpul tulburărilor de duminică. Cei doi riscă până la 5 și respectiv 3 ani de detenție.
Potrivit unui comunicat de presă, poliția a operat arestările după consumarea violențelor, în care simpatizanți ai partidelor de stânga, vorbitori de limbă rusă, au atacat la Bălți un marș al unioniștilor. „Acțiunea 2012” compusă din organizații pro-românești și-a întrerupt prematur marșul organizat pentru a comemora 200 de ani de la anexarea Basarabiei de către Imperiul Țarist.
Poliția spune că a izolat în mulțime aproximativ 50 de peroane violente care aveau asupra lor „obiecte interzise” ca briciuri și lanțuri de metal. Mai mulți participanți la violențe au fost reținuți pentru cercetări, iar unii au fost eliberați. Poliția dă asigurări că instanțele de judecată se vor pronunța „în cel mai scurt timp”, asupra fiecărui caz în parte.
La mitingul și contra-mitingul de la Bălți ar fi luat parte câteva mii de oameni. Un marș de mai mici dimensiuni însoțit de incidente avuse loc cu două săptămâni în urmă la Cahul.
XS
SM
MD
LG