Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Curtea de Conturi va examina astăzi un raport despre cum sunt cheltuiți banii destinați situațiilor excepționale și apărării civile.
Centrul pentru Drepturile Omului, spriinit de alte instituții și de reprezentanți ONU, va face bilanțul celor cinci ani de când Moldova și-a propus să lichideze fenomenul torturii în închisoare.

Un consilier al președintelui suspendat al României, Traian Băsescu, va ține o conferință de presă. Consilierul Eugen Tomac a anunțat că va transmite moldovenilor cu pașapoarte românești ce așteaptă de la ei Băsescu la referendumul de duminică.

La Atena continuă vizita așa-numitei „troici a creditorilor”, adică FMI, BCE și UE, care se va întâlni astăzi cu premierul elen Antonis Samaras.

Candidatul republican la președinția Statelor Unite, Mitt Romney, va vizita astăzi Londra, urmând să se întâlnească cu premierul conservator britanic David Cameron.

Parlamentul Bulgariei votează astăzi o moțiune de cenzură împotriva cabinetului de centru-dreapta al premierului Boiko Borisov.

La Tokio va avea loc prima reuniune a unui comitet mixt ucraineano-nipon pe tema urmărilor accidentelor nucleare – ambele țări au triste experiențe, anume Cernobîl ți Fukushima.

Senatul Statelor Unite îl va audia astăzi într-o comisie financiară pe ministrul de finanțe – sau secretarul Trezoreriei – Timothy Geithner, care va prezenta un raport anual despre stabilitatea financiară a țării.
  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Pe aceeași temă

Previous Next

XS
SM
MD
LG