Linkuri accesibilitate

Modest Mouse


„Doresc să îmi vină un gînd cu o traiectorie plăcută (...).”

Modest Mouse e o trupă de indie rock înființată în Issaquah, Washington de compozitorul/textierul şi ghitaristul Isaac Brock, bateristul Jeremiah Green, şi basistul Eric Judy. În 2006, acestora li se alatura guitarist Johnny Marr (de la The Smiths), percuționistul Joe Plummer (de la Black Heart Procession) şi poli-instrumentistul Tom Peloso, ca să lucreze la albmul "We Were Dead Before the Ship Even Sank" .

Elemente din sunetul timpuriu Modest Mouse par a semăna cu muzica celor de la Pixies şi a altor trupe de rock alternativ. Numele trupei vine de la un fragment din „Semnul de pe zid" al Virginiei Woolf, care spune, citez: „Doresc să îmi vină un gînd cu o traiectorie plăcută, o traiectorie care să mă pună indirect în valoare, pentru că acelea sunt gîndurile cele mai plăcute şi foarte frecvente pînă şi în minţile oamenilor modeşti şi cenuşii ("modest mouse-coloured people", în engleză) cărora cred sincer că nu le place deloc lauda de sine." Piesa se numeste "Dashboard" si a aparut pe albumul We Were "We Were Dead Before the Ship Even Sank" .
  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Pe aceeași temă

Previous Next

XS
SM
MD
LG