Linkuri accesibilitate

Un „complot internaţional” alimentat de „intelectualii lui Băsescu” (22)

“Victor Ponta insista sa se intalneasca cu toti oficialii europeni care-i pot da doua peste ceafa, in speranta ca printre scatoalce va prinde pe cineva care se va autodenunta: da, ne-a platit Traian Basescu, ne dă gaze de sist, companiile de energie, sarea, aurul motilor” – si enumerarea continua in articolul lui Cristian Mihai Chis de pe site-ul ziare.com. El crede ca premierului social-democrat nu-I vine sa creada ce i se intampla, cat e de criticat peste hotare, cata vreme el invatase cu totul altceva la partid. Ion Iliescu demasca linistit si infiera cat incape capitalismul de cumetrie, pe care il scapase de sub control.

In revista 22, Andrei Cornea se refera la asa-zisa aparare la care a recurs actuala putere reprezentata de Uniunea Social-Liberala: criticile oficialilor europeni (si nu numai), comentariile dure din presa internationala nu sunt decat complot international alimentat de “intelectualii lui Basescu”. In aceasta logica periculoasa s-ar putea afla raspunsul la intrebarea cu care incepe Cornea: de ce si-a inceput USL atacurile cu care a speriat lumea cu Institutul Cultural Roman, respectiv cu adoptarea unei ordonante de urgenta care il trece de la presedintie in subordinea Senatului. Teoria ca ICR ar finanta o larga retea de simbriasi ai intoxicarii mediilor internationale impotriva guvernului Ponta este o aberatie periculoasa, arata Andrei Cornea, care considera ca pericolul e chiar mai mare decat ne inchipuim. Pentru ca guvernantii nu sunt doar niste pragmatici cinici, ci dusmanii de moarte ai liberatii de opinie. Critica este pentru ei produsul unei intentii diabolice. Cu asemenea convingeri, spune comentatorul, orice comunicare rationala inceteaza.

Tot in 22, Laura Stefan afirma ca totul depinde de rezistenta institutiilor statului. Iar acestea vor rezista – este opinia ei. “Respectarea Constitutiei tine de esenta statului d e drept si a democratiei. Asta anuleaza USL astazi. Nu vorbim despre destinul politic al presedintelui Romaniei, vorbim despre dinamitarea statului de drept si despre anularea democratiei” (am citat). Reprezentanta Expert Forum reia continutul deciziilor fara echivoc ale Curtii constitutionale, si de care actuala putere nu se va putea ascunde nicaieri. In raspunsul sau oficial catre problemele puse de Uniunea Europeana, premierul Victor Ponta a promis ca va respecta deciziile Curtii, in special in ceea ce priveste organizarea referendumului convocat pentru 29 iulie. Consultarea populara urmeaza sa valideze sau nu suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu.
XS
SM
MD
LG