Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


O agendă a principalelor evenimentelor anunțate ale zilei.


Premierul Vlad Filat va prezida sedinta Cabinetului de Ministri.

Secretarul general al OSCE, Lamberto Zannier se va deplasa la Tiraspol unde se va întîlni cu liderul regiunii Evgheni Şevciuk şi cu negociatorul-şef al părţii transnistrene, Nina Ştanski. Demnitarul european va avea întrevederi si cu ambasadorii Rusiei, Ucrainei, Statelor Unite ale Americii şi Uniunii Europene la Chişinău, precum şi cu reprezentanţi ai societăţii civile şi angajaţi ai misiunii OSCE la Chişinău, Bender şi Tiraspol.

Astazi incepe reuniunea reuniunea de doua zile a şefilor misiunilor diplomatice şi consulare ai Republicii Moldova, eveniment de bilanţ şi de dezbatere a principalelor linii de acţiune externă pentru perioada următoare.

Tot astazi, comuniştii convoacă şedinţa plenară a Comitetului Central al partidului pentru a discuta despre situaţia social-politică din ţară dar şi despre ce vor face mai departe. Asta ca urmare a adoptării, de către Parlament, a proiectelor de condamnare a regimului totalitar comunist şi de interzicere, pe teritoriul Moldovei, a simbolurilor „secera şi ciocanul". PCRM nu-si va inlocui sigla si asteapta ca secera si ciocanul sa reintre in legalitate. Liderul comunistilor Vladimir Voronin spune ca, in cazul in care Curtea Constitutionala nu va anula decizia parlamentului, PCRM se va adresa la CEDO.

IDIS „Viitorul" lansează cea de-a 13-a ediţie a Monitorului Social. Genericul acestui număr este „Aplicarea bunelor practici privind reducerea incidenţei muncii nedeclarate în Republica Moldova".

Azi se va desfasura Forumul Investitional Moldo-Chinez la care vor partipa reprezentanti ai mediului de afaceri din cele doua state.

Iar din actualitatea internationala:

Emisarul special al ONU şi al Ligii Arabe privind Siria, Kofi Annan, aflat în vizită la Moscova, susţine propunerea Rusiei referitoare la prelungirea misiunii observatorilor ONU în Siria, al căror mandat expiră pe 21 iulie.

O delegaţie a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei infrunte cu presedintele ei va face o vizită de documentare la Bucureşti între 18 şi 19 iulie. Potrivit unui comunicat oficial, în prima zi delegaţia va avea convorbiri cu şefii celor două camere ale Parlamentului, cu premierul Victor Ponta, şi cu membri ai delegaţiei române la APCE. A doua zi, delegaţia se va întîlni cu preşedintele interimar Crin Antonescu, cu preşedintele suspendat Traian Băsescu, şi cu şeful Curţii Constituţionale Augustin Zegrean. Comunicatul de presă de la Consiliul Europei aminteşte că preşedintele APCE a cerut la data de 6 iulie ca actuala criză politică din România să fie rezolvată prin dialog, respectînd pe de-a întregul drepturile opoziţiei, Constituţia şi legile în vigoare.

Pe aceeași temă

Previous Next

XS
SM
MD
LG