Linkuri accesibilitate

Lamberto Zannier, secretarul general OSCE, a salutat implicarea Germaniei în revitalizarea negocierilor pentru reglementarea conflictului transnistrean


Secretarul general al OSCE, Lamberto Zannier a salutat rolul jucat de Germania la revitalizarea negocierilor pe marginea conflictului transnistrean, după semnarea memorandumului Merkel-Medvedev la Meseberg, în 2010. Vorbind la Europa Liberă înainte de vizita de trei zile în Republica Moldova pe care o începe astăzi, Lamberto Zannier a spus că asemenea inițiative „chiar dacă nu pot rezolva problema, pot spori vizibilitatea, resuscita atenția politică și facilita procesul”.
Zannier a mai sus că îi este greu să speculeze despre calendarul și conținutul reglementării finale a conflictului transnistrean pentru că aceste lucruri „se află în mâinile părților implicate”, Chișinăul și Tiraspolul.
Cancelara germană Angela Merkel și fostul președinte rus, Dmitri Medvedev au semnat memorandumul de la Meseberg pe 5 iunie 2010. Rusia și Germania s-au înțeles să creeze un comitet Uniunea Europeană – Rusia pentru a discuta și elabora recomandări pe marginea conflictelor și situațiilor de criză, spunând că reglementare transnistreană va fi un test pentru capacitatea lor de a coopera.
XS
SM
MD
LG