Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Lamberto Zannier, secretarul general al OSCE
Lamberto Zannier, secretarul general al OSCE

Agenda evenimentelor anunțate ale zilei.


Secretarul general al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, Lamberto Zannier începe astăzi o vizită în Republica Moldova. Vizita de trei zile care prevede și o escală la Tiraspol are loc după noua rundă de negocieri în formatul 5 +2 de joi și vineri la Vienna. Președinția irlandeză a OSCE a lăudat atunci Chișinăul și Tiraspolul pentru dialogul constructiv la negocieri, dar le-a cerut să-și dubleze eforturile pentru a atinge progrese concrete.

Procuratura Generală organizează astăzi o conferință de presă despre trimiterea în judecată a cinci presupuși traficanți de ființe umane, care ar fi implicați într-o rețea de trafic. Un raport anual dat publicității luna trecută de Departamentul de Stat american spune că în ciuda eforturilor Moldovei de a combate traficul și a tot mai multor cazuri anchetate de procurori numărul condamnărilor și a celor condamnați la închisoare pentru trafic a scăzută, fără ca vreun demnitar complice să fi fost descoperit.

Secretarul de stat american, Hillary Clinton vizitează astăzi Israelul după două zile de convorbiri la Cairo cu liderul militar și cu președintele islamist al țării. Clinton le-a cerut celor doi rivali să încheie tranziția la sistemul democratic de guvernare începută cu înlăturarea președintelui Hosni Mubarak în februarie trecut.

Fondul Monetar Internațional urmează să de publicității astăzi la Washington un nou raport despre stabilitatea financiară globală.

La Paris, camera inferioară a parlamentului francez va dezbate astăzi rectificarea bugetului pentru anul curent propusă de președintele François Hollande. Ales în luna mai cu promisiunea să relanseze economia și să reducă măsurile de austeritate, președintele francez a mai promis, sâmbătă, de ziua națională a Franței, că va lupta cu închiderea locurilor de muncă și cu mita.

La Moscova, emisarul internațional pentru Siria, Kofi Annan se întâlnește astăzi cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov. Rusia a blocat până acum sancțiuni internaționale aspre pentru regimul președintelui sirian Bashar al Assad, un aliat al Moscovei.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG