Linkuri accesibilitate

Rezultatele contestaţiilor la BAC; reuniune la Tokio a donatorilor pentru Afganistan; 50 de ani de la reconcilierea franco-germană.


Rezultatele contestaţiilor scrise la bacalaureat vor fi anunţate astăzi. Cu o zi mai târziu decât prevăzut iniţial pentru că membrii Comisiei Naţionale de Examene au vrut să se asigure că notele rectificate, care sunt definitive, sunt corecte. Anul acesta au fost contestate notele la 14 la sută din lucrările de bacalaureat, cele mai multe la română şi matematică.

În perioada 01 iulie - 30 noiembrie 2012, producătorii agricoli din suburbiile municipiului Chişinău îşi pot comercializa producţia agricolă pe teritoriul tuturor pieţelor agricole din Capitală, cu excepţia Pieţei Centrale sau în cadrul iarmaroacelor agricole, la tarabă sau direct din camioane şi remorci.

În perioada 02 iulie - 30 august 2012, instituţiile medico-sanitare primare (centrele medicilor de familie, asociaţiile medico-teritoriale, centrele de sănătate şi instituţiile medico-sanitare primare private) vor depune dosare pentru a fi contractate în cadrul asigurării obligatorii de asistenţă medicală pentru anul 2013. Selectarea prestatorilor de asistenţă medicală primară va fi realizată în baza cererii depuse, ofertei serviciilor medicale care va corespunde cu Programul Unic al asigurării obligatorii de asistenţă medicală.

Internaţional:

7 iulie ar putea aduce o surpriza celor care au crescut sau au cunoscut, fie şi din poveşti, sistemul comunist: 7 iulie este Ziua internaţională a cooperativelor, instituită de Naţiunile Unite pentru a sprijini spiritul de cooperare şi ideea de cooperative.

Duminică la Tokyo va avea loc o reuniune a ţărilor donatoare pentru Afganistan, reuniune de la care regimul preşedintelui Hamid Karzai speră să primească promisiunea unui ajutor de peste 4 miliarde de dolari.

Tot duminică, la Reims are loc întrevederea între cancelara Germaniei Angela Merkel şi preşedintele Franţei, Francois Hollande pentru a marca 50 de ani de la reconcilierea franco-germană, după al doilea război mondial.

Adjunctul secretarului de stat american Philip Gordon este la Belgrad, între 8 şi 9 iulie, în timp ce Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului Navi Pillay este în Kirghistan şi Kazahstan.
XS
SM
MD
LG