Linkuri accesibilitate

Agenda zilei


Dorin Chirtoacă în vizită la Beijing; Hillary Clinton în turneu european; summit istoric al UE la Bruxelles, Euro 2012: Germania-Italia.

Legislativul se convoaca in sedinta incepand cu ora 10:00.

Asociația Promo-LEX in cadrul unei sedinte a Clubului de Presă va pune in discutie fenomenul torturii în stânga Nistrului.

Premierul Vlad Filat si-a incheiat vizita in capitala Belgiei unde s-a anuntat ca Moldova este mai aproape de liberalizarea regimului de vize cu UE. Bruxelles-ul a dat undă verde trecerii la etapa a doua.

Edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, participă la Forumul Primarilor, care se desfăşoară în Beijing, cu genericul „Dezvoltarea durabilă a oraşelor”, care are loc în China.

La baza Militară de instruire Bulboaca, ostaşi ai Armatei Naţionale desfăşoară exerciţiul "Scutul Păcii-2012". Participă ministrul Vitalie Marinuţa, ataşaţi militari şi observatori din Statele Unite ale Americii, Iordania şi România.

Secretarul de stat american Hillary Clinton a început un turneu prin nordul Europei. Dupa Helsinki, astazi dna Clinton va participa la Riga la ceremonia de redenumire a unei străzi cu numele fostului subsecretar de stat american, Sumner Welles, care a jucat un rol cheie în refuzul Statelor Unite de a recunoaște încorporarea forțată a țărilor baltice în URSS. Maine, la St. Petersburg, Secretarul de stat american va participa la un forum al femeilor din regiunea Asia-Pacific, se va întâlni cu omologul său rus, Serghei Lavrov și lideri ai societății civile din Rusia.

Reuniunea Consiliului European începe azi la Bruxelles. Şefii de stat sau de guverne vor lua decizii legate de recomandările UE pentru bugetele naţionale, vor da semnalul orientărilor pentru viitorul buget european, au pe agendă şi subiecte de politică externă, şi vor dezbate pentru prima dată, o nouă structură a uniunii economice şi monetare.

Începînd de azi si pîna la 1 iulie, la Baku, se vor desfăşura lucrările anuale ale Forumului Crans Montana, eveniment ce va reuni reprezentanti ai guvernelor si ai organizatiiior internationale, parlamentari, experti, în dezbateri cu privire la îmbunătătirea managementuiui public în conditiile globalìzării.

La Euro 2012 se întâlnesc astăzi Germania și Italia. Meciul se joacă începând cu ora 21.45.
XS
SM
MD
LG