Linkuri accesibilitate

Agenda zilei


Premierul Filat la Luxemburg, Consiliului ONU pentru Drepturile Omului discută Siria și Belarus, Euro 2012: Spania vs Portugalia.

Premierul Vlad Filat se va afla la Luxembourg, în a doua zi a vizitei la instituțiile europene, urmând să participe și la îmbunătățirea acordului despre facilitarea regimului de vize. Marți a fost semnat la Bruxelles acordul de aderare a Republicii Moldova la spațiul aerian comun al Uniunii Europene și cel privind protecţia indicaţiilor geografice ale produselor agricole şi alimentare.

La Bruxelles se află astăzi alți doi lideri ai țărilor din Parteneriatul Estic al Uniunii Europene, președintele georgian, Mihail Saakașvili și cel armean Serj Sargsyan, care se vor întâlni cu înalta reprezentantă pentru politica externă europeană, Catherine Ashton.

La Paris, se întâlnesc astăzi cancelara germană Angela Merkel și președintele francez Francois Hollande înaintea summit-ului Uniunii Europene care începe mâine la Bruxelles, având pe agendă mai ales redresarea economiei și stabilizarea zonei euro.

Secretarul de stat american Hillary Clinton începe astăzi la Helsinki, în Finlanda un turneu prin nordul Europei. La Riga, unde va călători joi, Clinton va participa la ceremonia de redenumire a unei străzi cu numele fostului subsecretar de stat american, Sumner Welles, care a jucat un rol cheie în refuzul Statelor Unite de a recunoaște încorporarea forțată a țărilor baltice în URSS. Vineri, la St. Petersburg, Secretarul de stat american va participa la un forum al femeilor din regiunea Asia-Pacific, se va întâlni cu omologul său rus, Serghei Lavrov și lideri ai societății civile ruse.

La Geneva, continuă ședința Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, având astăzi pe agendă situația din Siria și Belarus.

Principalul comandant american din Afganistan vizitează astăzi Pakistanul. Generalul John Allen va discuta cu autoritățile pakistaneze despre restabilirea rutelor de aprovizionare a trupelor NATO din Afganistan.

La Euro 2012, în primul meci din semifinală se întâlnesc astăzi Spania și Portugalia. Meciul se joacă la Donețk, începând la 21:45.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG