Linkuri accesibilitate

După toate aparenţele, numai maşinăria germană ar putea opri marşul triumfal al ibericilor spre un nou trofeu.


Sferturile de la EURO nu ne-au adus mari surprize. Cum şi era de aşteptat, Portugalia a învins Cehia, Germania a eliminat Grecia, iar Spania nu a avut nici o problemă cu neputinciosul ”cocoş galic”.

Germania şi-a permis să renunţe pe durata aproape întregului meci la Podolski, Muller şi Gomez, iar înlocuitorii acestora au şi marcat două goluri. Grecii au încercat marea cu degetul, dar miracole de felul celui din 2004 nu se întîmplă decît foarte rar. Învingîndu-i pe eleni cu 4-2, germanii sînt văzuţi deja în finală de majoritatea specialiştilor.

Meciul Spania-Franţa nu a fost un spectacol, precum anticipau unii, iar pe alocuri a plictisit şi a decepţionat iubitorii fotbalului. Spaniolii au aplicat aceeaşi schemă victorioasă pe care toţi o ştiu şi pe care mai nimeni nu o poate contracara. Aceeaşi tiki-taka, posesie îndelungă a balonului la mijlocul terenului cu pase rapide între 4-5 jucători. I-au surprins o dată pe francezi, au marcat, după care au dat impresia că nu mai vor să forţeze fiindcă nimic grav nu li se putea întîmpla. Şi exact aşa a fost. Francezii au alergat inutil după minge pînă la epuizare, au mai greşit în final o dată şi au pierdut cu 0-2. E de-a dreptul dezolant că o echipă cum e cea a Franţei nu a putut găsi nici un mijloc pentru combaterea stilului spaniol. Dar e şi explicabil oarecum. Franţa de azi nu mai e cea a lui Zidane, iar jonglarea cu balonul nu mai e astăzi elementul forte al cocoşilor galici.

După toate aparenţele, numai maşinăria germană ar putea opri marşul triumfal al ibericilor spre un nou trofeu. Că spaniolii nu sînt invincibili au demonstrat-o la ultimul Mondial elveţienii care, alergînd ca nişte bolizi de Formula 1, i-au învins pe campionii momentului cu 1-0. Buna pregătire fizică e indispensabilă deci pentru a contracara tiki-taka. Iar nemţii sînt pregătiţi fizic foarte bine. Şi spre deosebire de elveţieni, care în 2010 au debutat frumos cu spaniolii şi ulterior au clacat, nemţii vor juca ultimul meci al turneului, dacă trec de semifinale, şi deci nu vor avea de ce să se menajeze.

În sfîrşit, în ultimul sfert, Italia a învins Anglia la penaltiuri, după ce a dominat întreg meciul. E un nou eşec dureros pentru englezi care părăsesc a şasea oară un turneu final după ce pierd la penaltiuri. Mare ghinion!
XS
SM
MD
LG