Linkuri accesibilitate

Euro 2012: Prima semifinalistă - Portugalia


Cristiano Ronaldo (dr.)
Cristiano Ronaldo (dr.)

În felul în care a jucat, cehii nu prea au avut şanse.


Portugalia începe să se transforme într-o eternă semifinalistă a Campionatelor Europene şi Mondiale. Şi ieri, iată, învingînd Cehia în primul sfert de la EURO, Portugalia s-a calificat în semifinale.

Victoria portughezilor a fost pe deplin meritată. Au atacat mai mult şi mai interesant, au şutat la poartă mai multe ori, au avut ocazii mai clare, de pildă, barele lui Ronaldo, şi au marcat în final prin acelaşi Ronaldo.

Fireşte, Portugalia de astăzi nu are artisticitatea de odinioară, cînd căpitan era Figo, dar cu Cehia a fost suficientă şi o prestaţie mai puţin spectaculoasă. În felul în care a jucat, cehii nu prea au avut şanse. Da, ei au fost mai buni în apărare decît în meciul cu ruşii, cînd au încasat patru goluri, da, ei s-au apărat mai compact şi nu prea au lăsat multe spaţii libere, ba chiar au alergat din răsputeri. Însă atacul le-a fost palid şi aproape că nu au avut ocazii clare de a înscrie. Iar apărarea compactă a cedat în final şi ea, într-o clipă de neatenţie. Iar şi mai rău e că după încasarea golului, deşi mai erau de jucat 10-14 minute, cehii nu au putut muta jocul în careul adversarilor.

I-am văzut pe fotbaliştii cehi trişti şi oarecum descumpăniţi, dar adevărul e că echipa lor nu se ridică la nivelul pe care trebuie să-l aibă o semifinalistă.

Ceea ce a reuşit cu adevărat Cehia în sfertul de ieri ţine de o statistică mai puţin importantă. Pînă la meci, Cehia avea cele mai multe intervenţii neregulamentare. În meciul cu portughezii, cehii nu au mai faultat la fel de mult ca în meciurile anterioare. Dar asta e o slabă consolare, fireşte.
XS
SM
MD
LG