Linkuri accesibilitate

Marian Lupu își încheie vizita în SUA, la Roma are loc un summit european pe tema crizei din zona euro, Grecia și Germania se confruntă în sferturile de finală Euro 2012.


Speakerul Marian Lupu își încheie astăzi vizita de cinci zile în Statele Unite, unde s-a întâlnit cu speakerul Camerei Reprezentanților John Boehner, solicitându-i anularea definitivă a restricțiilor comerciale din epoca sovietică pentru Republica Moldova, cunoscute ca amendamentul Jackson-Vanick.

Președintele Nicolae Timofti va lua parte astăzi la Chișinău la o ceremonie care marchează 20 de ani de la înființarea Batalionului de Gardă al Armatei Naţionale.

La Cahul are loc astăzi un Forum Agricol Transfrontalier România - Republica Moldova, la care vor lua parte miniștrii agriculturii de la București și Chișinău, Daniel Constantin şi Vasile Bumacov.

La Roma, se întâlnesc astăzi liderii principalelor economii ale zonei euro, premierul italian, Mario Monti, cancelara germană, Angela Merkel, premierul spaniol Mariano Rajoy și președintele francez François Hollande. Vor discuta, desigur, despre depășirea crizei din zona euro, după ce principalele țări industrializate au pledat în declarația finală a summit-ului G20 de săptămâna aceasta pentru relansarea economiei inclusiv prin sporirea cheltuielilor bugetare. Soluția aplicată până acum în Uniunea Europeană s-a rezumat mai ales la măsurile de austeritate promovate insistent de Germania.

Criza euro și pericolul recesiunii economice sunt discutate astăzi la Luxembourg la Consiliul pentru afaceri economice și financiare al Uniunii Europene.

La Praga, se întâlnesc astăzi premierii grupului Visegrad din care fac parte Ungaria, Polonia, Cehia și Slovacia.

La St. Petersburg continuă pentru a doua zi Forumul Economic Internațional – primul de la schimbarea administrației de la Kremlin, condusă din nou de Vladimir Putin. Printre participanții la Forum se numără și vicepremierul moldovean responsabil cu economia, Valeriu Lazăr și deputatul socialist, Igor Dodon.

La turneul final al campionatului european de fotbal, Germania joacă astăzi cu Grecia. Al doilea meci al sferturilor se joacă la Gdansk, cu începere de la ora 21 și 45.
XS
SM
MD
LG