Linkuri accesibilitate

Agenda zilei


Președintele Parlamentului la Washington, vicepremierul Valeriu Lazăr la Sankt Petersburg...


Evenimentele cele mai importante ale zilei pentru Moldova vor avea loc in afara Moldovei astazi.

Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu se afla în continuare in Statele Unite unde are pe agenda convorbiri cu importanţi congresmani americani şi cu lideri ai diasporei moldovenesti.

Vicepremierul Valeriu Lazăr, cu o delegatie din care fac parte şi preşedintele Moldovagaz şi vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie, participă la Forumul Economic Internaţional de la Sankt Petersburg. Pe agenda se afla si chestiuni energetice, dar şi modalităţi de a diminua barierele comerciale între ţările din cadrul CSI. La forum participă şi liderul socialistilor moldoveni Igor Dodon şi fostul premier Zenaida Greceanîi. Domnul Dodon si doamna Greceanîi vor face simbătă o escală la Moscova.

Astazi, organizaţia Amnesty International va lansa raportul său despre lipsa condamnarilor pentru abuzuri in republicile din Caucazul de Nord.

Laureata premiului Nobel pentru pace Aung San Suu Kyi se va adresa in cursul zilei Parlamentului de la Londra.

La Geneva va fi lansat raportul anual al Comitetului Internaţional al Crucii Roşii.

De astazi şi pînă la sfîrşitul lunii, la Moscova de va desfăşura Festivalul Internaţional al Filmului. In competiţia oficiala se afla filme din Armenia, Belarus, Croaţia, Iran si Rusia…

Si sa nu uitam fotbalul: in Campionatul European în aceasta seara are loc primul meci din cadrul semifinalelor dintre echipa Cehiei şi cea a Portugaliei. Meciul va incepe la ora 21 45, ora Chisinăului….
XS
SM
MD
LG