Linkuri accesibilitate

Vlad Filat discută cu Evgheni Șevciuk în Germania, la Rio de Janeiro începe Summitt-ul Pâmântului 2012, și azi e Ziua Internațională a Refugiaților.


Premierul Vlad Filat și liderul transnistrean Evgheni Șevciuk vor continua eforturile de consolidare a încrederii între malurile Nistrului la o conferință organizată de OSCE astăzi în Germania. Înainte de plecarea la conferința din orașul Rottach-Egern din Bavaria, Filat a declarat Europei Libere că va zbura împreună cu Șevciuk în același avion.

Președintele Parlamentului, Marian Lupu își continuă vizita începută luni în Statele Unite, unde se întâlnește, între alții, cu speakerul Camerei Reprezentanților, republicanul John Boehner.

La Berlin, cancelara germană Angela Merkel se întâlnește astăzi cu premierul olandez Mark Rutte pentru a discuta despre depășirea crizei din zona euro. Discuțiile au loc la o zi după ce principalele țări industrializate, între care Germania, au pledat în declarația finală a summit-ului G20 pentru relansarea economiei și crearea locurilor de muncă inclusiv prin sporirea cheltuielilor bugetare, în loc de austeritatea și reducerea cheltuielilor promovate insistent până acum în Uniunea Europeană de către Merkel.

Criza datoriilor din zona euro se va afla și pe agenda miniștrilor de finanțe din Consiliul Nordic care se întâlnesc astăzi la Oslo.

În capitala braziliană Rio de Janeiro începe astăzi reuniunea globală despre dezvoltarea planetei Summitt-ul Pâmântului 2012, aflat la a patra ediție. De la prima asemenea conferință organizată sub egida ONU în 1992, se estimează, între altele că populația de pe glob s-a înmulțit cu 30 la sută, în timp ce emisiile nocive de carbon au crescut cu mult peste așteptări.

Astăzi este marcată Ziua Internațională a Refugiaților. La Chișinău, Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi organizează un seminar de o săptămână pentru managerii săi superiori.

în domeniul asistenţei umanitare din întreaga lume. Cel mai recent raport al ONU estimează că la sfârșitul anului trecut în lume existau 42,5 milioane de refugiați, cea mai importantă țară de origine fiind Afganistanul, urmat de Irak, Somalia, Sudan și Republica Democrată Congo.
XS
SM
MD
LG