Linkuri accesibilitate

Bulgaria: cadouri de ziua unui premier


Premierul Boiko Borisov alături de fostul președintele sîrb Boris Tadic la un exercițiu comun militar
Premierul Boiko Borisov alături de fostul președintele sîrb Boris Tadic la un exercițiu comun militar

Cel mai mare cadou a fost al primariței capitalei, Iordanka Fandăkova: inaugurarea ultimului tronson de 4 km din partea de sud a autostrăzii de centură a Sofiei.


13 iunie - ziua de naștere a primului ministru și lider al partidului GHERB, Boiko Borisov, a trezit amintiri din trecutul nu atât de îndepărtat. Evenimentul a fost descris pe larg de toate mediile – cele proguvernamentale cu entusiasm festiv, cele de opoziție – cu ironie, au povestit ce cadouri a primit premierul de la președinte, șefa Parlamentului, miniștri și simpli cetățeni.

Au atras atenția un tort sub forma de autostradă cu compresor rutier, muncitor și inscripția pe ea - „Construim Bulgaria”, târnăcop cu panglică roșie, o foarfecă de taiat panglici - aluzie la mania lui Borisov de a inaugura tot felul de obiecte.

De la Ministerul de finanțe a fost trimisă o cupă sportivă pe care este gravat un tigru – Borisov joaca fotball cu echipa „tigrilor” din satul sofiot Bistrița.

Târnăcopul – simbol al construcției, a venit din partea ministrului economiei, energeticii și turismului Delian Dobrev.

Șeful vămilor Vanio Tanov i-a dăruit un binoclu - ca să vadă singur totul.

De la Asociația automobiliștilor a fost făcută cadou o cască cu semnăturile campionilor Michael Schumacher și Fernando Alonso.

Președintele Plevneliev i-a oferit echipament sportiv printre care și genunchiere.

Cel mai mare însă a fost cadoul primariței capitalei Iordanka Fandăkova – inaugurarea ultimului tronson de 4 km din partea de sud a autostrăzii de centură a Sofiei finanțat cu 23 de milioane de euro din Programul „Dezvoltare regională”. Evenimentul a fost amânat cu 3 zile ca să coincidă cu ziua festivă. Comentariul lui Borisov după ce a tăiat panglica – „Visurile devin realitate”.

Un grup de beneficiari ai fondurilor europene i-au mulțumit premierului cu un cadou original – un vițel cu nume Stanișko asemănător cu cel al principalului oponent politic - președintele PSE Stanișev.

Printre celelalte cadouri atrag atenția un covor și un bob de orez – ambele cu imaginea sărbătoritului, un complet de șah din os de mamut, sabia de samurai din oțel special, tanculeț de aur, telefon în forma globului pamântesc cu receptorul și furca - seceră și ciocan. Lipsește numai inscripția „Mulțumim din toată inimă partidului”.
Previous Next

XS
SM
MD
LG