Linkuri accesibilitate

Vlad Plahotniuc: „Ne voi revizui atitudinea în alianţă“


Moldova, 7th congress of the Democrat Party

„Dacă vrea să ajungă în topul partidelor la alegerile viitoare, Partidul Democrat ar trebui să-şi urmeze cu mai mare fidelitate doctrina”.


Chiar dacă la şefia partidului a rămas Marian Lupu, politicianul de 46 de ani desprins din PCRM după tulburările din aprilie 2009, de reforma Partidului Democrat se va ocupa adjunctul acestuia din partid şi din Parlament, Vlad Plahotniuc. El a spus că, dacă vrea să ajungă în topul partidelor la alegerile viitoare, Partidul Democrat ar trebui să-şi urmeze cu mai mare fidelitate doctrina şi să-şi promoveze cu o mai mare insistenţă agenda socială:

„Noi suntem prea modeşti şi ne mulţumim prea uşor cu poziţia în care suntem. Ne voi revizui atitudinea în alianţă. Chiar dacă facem parte dintr-o alianţă, trebuie să ne promovăm cu o mai mare insistenţă proiectele noastre sociale,” a spus Vlad Plahotniuc.


Potrivit lui Marian Lupu, Partidul Democrat va promova în continuare statutul de neutralitate şi ceea ce a numit„naţiunea civică moldovenească”. Referindu-se la totalurile ultimilor 3 ani, Marian Lupu a spus că această formațiune politică este cea care a făcut posibilă instituirea unei guvernări democratice şi depăşirea crizei politice legate de nealegerea preşedintelui:

„Am luat decizia de a lăsa funcţia de preşedinte unei alte persoane. Anume această decizie a scos Moldova din instabilitate şi incertitudine.”

În ajunul congresului, Partidul Democrat a fost nevoit să infirme informaţii din presă potrivit cărora o instanţă de la Londra ar fi obţinut dovezi că Plahotniuc, om de afaceri înainte de a intra în politică în 2009, ar fi cel care ar fi stat în spatele atacurilor raider de vara trecută. Vorbind la congres, Vlad Plahotniuc a spus că nu va mai accepta nici o insinuare de acest fel:

„Voi decredibiliza orice atac la adresa mea şi a partidului. Nu pot ei să mă denigreze atât, cât pot eu munci.”

Opinia dvs.

Arată comentarii

XS
SM
MD
LG