Linkuri accesibilitate

Debarcarea lui Emil Boc este o greşeală (Adevărul)


În loc să guverneze, Uniunea Social-Liberală continuă imprudent răfuiala cu PDL (gândul.info)

Conducerea Partidului Democrat Liberal a demisionat joi seară in bloc, ca urmare a rezultatului slab obtinut la alegerile locale. Un rezultat nu atat de slab cat ar fi sperat unii – gaseste Grigore Cartianu intr-un articol din Adevărul. Jurnalistul crede ca debarcarea lui Boc este o greseala. Comandantul nu trebuie schimbat inaintea unei mari batalii, cum sunt alegerile parlamentare din toamna. Pe de alta parte, fostul premier Emil Boc este reprezentantul Ardealului, singura regiune in care portocaliii sunt inca foarte puternici. Nu fara Boc, ci dimpotriva, cu cate un Emil Boc in fiecare zona a tarii ar putea sa se redreseze fostul partid de guvernamant, sustine autorul comentariului din Adevarul.

Indira Crasnea scrie in publicatia gandul.info ca, din pacate, PDL nu are o alta garnitura pregatita sa preia conducerea structurilor partidului. Nu se incheaga nimic, iar anuntarea miscarii de centru-dreapta care ar urma sa se inchege in jurul fostului prim ministru independent Mihai Razvan Ungureanu seamana, citam, “cu sperantele disperate ale aristocratilor francezi in drum spre ghilotinele anului 1789”. Ungureanu ar fi definitiv decuplat de la realitate, citam, “imbibat de rosturile providentiale pentru care crede ca face umbra pamantului”. Iar daca totusi va face ceva cu aceasta miscare de centru dreapta, s-ar putea sa fie nu pentru Ungureanu, ci pentru cineva mult mai bine ancorat decat el in primul plan al actualitatii, si anume pentru presedintele Traian Basescu - sustine comentatoarea de la gandul.info.

In aceeasi publicatie, Rodica Ciobanu constata ca in loc sa guverneze, Uniunea Social-Liberala continua imprudent rafuiala cu PDL. Un razboi care nu se potriveste cu agenda cetatenilor, ci doar cu orgoliile liderilor de la putere. In aceste conditii, arata Rodica Ciobanu, in noiembrie electoratul s-ar putea sa nu mai fie la fel de darnic.
XS
SM
MD
LG