Linkuri accesibilitate

Căderea olandeză


Probabilitatea să vedem un nou sfert Rusia-Olanda mi se pare mică.


„Am pierdut cu Danemarca, dar cu Germania va fi altă istorie” a declarat portarul olandez Stekelenburg înaintea partidei de alaltăieri. Şi a fost. Batavii au pierdut a doua oară şi sînt ca şi eliminaţi de la EURO 2012. Mai au ce-i drept nişte şanse liliputane, ar trebui să învingă Portugalia şi să aştepte ca Germania să-i învingă şi pe danezi. Dar nemţilor le este suficientă şi o remiză cu danezii, iar portughezii vor lupta şi ei crîncen pentru a se califica.

Meciul Olanda – Germania a demonstrat superioritatea tactică a nemţilor, care s-au retras strategic în apărare şi au contraatacat tăios. Două goluri frumoase a marcat Mario Gomez, un atacant cu sînge rece care nu prea iroseşte ocaziile pe care le are. În comparaţie cu el, olandezii Robben şi van Persie, care au avut ocazii cu toptanul în două meciuri, par nişte fii risipitori.

Aşa că probabilitatea să vedem un nou sfert Rusia-Olanda mi se pare mică.

În grupa C Italia şi Croaţia au terminat la egalitate 1:1, pe cînd Spania a spulberat Irlanda 4:0. Aici lucrurile s-au limpezit niţel. Irlanda e eliminată şi pare a fi de departe cea mai slabă echipă a Campionatului. M-au impresionat însă fanii irlandezi care şi-au încurajat echipa şi au cîntat însufleţiţi chiar şi la scorul de 0:4. Ar fi un exemplu demn de urmat pentru microbiştii moldoveni, dar îmi dau seama că dimensiunea noastră e uşor diferită.

Cum Italia va învinge pesemne şi ea Irlanda, totul se va decide în meciul Croaţia-Spania. Şi e foarte posibil că anume golaverajul va fi criteriul care va decide cine se califică.

Un meci foarte interesant şi lămuritor în ceea ce priveşte perspectivele altor doi granzi – Franţa şi Anglia – e cel de astă seară dintre Ucraina şi „cocoşul galic”. E un meci crucial pentru ambele echipe. El va arăta în ce măsură sînt îndreptăţite ambiţiile ucrainenilor, al căror antrenor Oleg Blohin a declarat că nu se teme de nimeni.
XS
SM
MD
LG