Linkuri accesibilitate

Un jurnalist rus îl acuză pe şeful Comitetului Federal de Investigaţii că l-a ameninţat cu moartea


Acţiune de protest în sprijinul jurnalistului Sergey Sokolov de la "Novaya Gazeta".

Mai mulţi jurnalişti ruşi s-au solidarizat cu Novaya gazeta.


Editorul şef al ziarului independent Novaya gazeta l-a acuzat astazi pe şeful comitetului Federal de Investigatii al Rusiei că l-a ameninţat cu moartea pe unul dintre editorii cei mai importanţi ai ziarului.

Dmitri Muratov a declarat serviciului rusesc al postului nostru de radio că ameninţarea a fost făcuta de catre Aleksandr Bastrikin redactorului şef adjunct Serghei Sokolov după ce a acesta a fost luat cu forţa şi dus într-o pădure în apropierea Moscovei. Potrivit domnului Muratov, jurnalistul şi demnitarul au avut o dispută in Nalcik, capitala republicii Kabardino Balkaria săptămîna trecută, după care jurnalistul a fost ameninţat cu moartea.

Dmitri Muratov le-a mai spus colegilor nostri de la serviciul rusesc că Novaya gazeta nu vrea să fie implicată într-un „razboi al informaţiilor” cu autorităţile ruse, dar că din motive de securitate Serghei Sokolov a plecat din Rusia.

Poliţia a arestat astazi 5 jurnalisti care protestau in fata Comitetului Investigativ de la Moscova impotriva intimidării jurnalistilor şi ameninţărilor cu moartea. Pină acum Comitetul nu a reacţionat la declaratiile facute de jurnalistii de la Novaya Gazeta.

XS
SM
MD
LG