Linkuri accesibilitate

Ucrainenii le-au arătat olandezilor cum trebuie dată peste cap o apărare scandinavă riguroasă.


Ucraina a reuşit ieri să facă, în meciul cu Suedia, ceea ce nu a putut galonata Olandă cu Danemarca. Ucrainenii le-au arătat olandezilor cum trebuie dată peste cap o apărare scandinavă riguroasă. Ucrainenii au învins Suedia cu 2:1 graţie elanului alimentat de tribunele fremătînde, angajamentului fizic şi mingilor aruncate constant înainte, în careul suedez. Fireşte, a fost nevoie şi de abilitatea unui jucător experimentat ca Şevcenko, veteranul care înscris de două ori cu capul.

Este numai a doua participare a Ucrainei la un turneu final şi aparent rezultatul acesta e destul de modest, unde mai pui că acum ucrainenii, ca ţară gazdă, nici nu s-au calificat din preliminarii. Dar norocul pare să se ţină şi acum de ucraineni ca şi la Mondialul din 2006, cînd cu mare şansă au ajuns pînă-n sferturi. Şi ieri suedezii puteau egala în finalul partied, dar gazdele au avut un noroc uriaş.

Coroborată cu celălalt rezultat din grupă – remiza dintre Franţa şi Anglia -, victoria aceasta îi oferă Ucrainei o şansă reală de a ieşi din grupă. Ar fi suficient să învingă „cocoşul galic” în meciul următor, cu toate că s-a văzut: francezii s-au înzdrăvenit în comparaţie cu prestaţiile lamentabile de la ultimele două turnee finale.

Cum şi selecţionata Moldovei va întîlni Ucraina în preliminariile CM care încep toamna, mă întreb dacă antrenorii moldoveni îşi fac temele, dacă iau notiţe? Probabilitatea că Moldova va organiza în curînd un turneu final fiind foarte mică, rămîne varianta calificării prin preliminarii. Iar asta presupune pentru început să-ţi studiezi bine adversarii înainte să-i învingi pe teren, nu?
XS
SM
MD
LG