Linkuri accesibilitate

Bucureştenii par însă preocupați doar să-şi facă loc cu maşinile în trafic (22).

Ultima zi de campanie electorala pentru alegerile locale de duminica. Cristian Câmpeanu isi argumenteaza in România Liberă indignarea pentru candidatura lui Robert Negoita la sectorul 3 al capitalei. Candidatul Uniunii Social-Liberale, intrat in cursa mai degraba pe smecheria coincidentei de nume cu actualul primar democrat-liberal Liviu Negoita, pare ca poate castiga. Acest lucru i se pare editorialistului inacceptabil. In primul rand pentru ca Robert Negoita datoreaza statului 45 de milioane de euro, pentru care fiscul i-a pus sechestru pe avere. Apoi, pentru ca finanteaza dincolo de lege campania electorala a USL, nemaipunand la socoteala ca se afla de mai multa vreme in cercetari judiciare pentru presupuse fraude in finantarea campaniei prezidentiale a lui Mircea Geoana, din 2009. Cristian Câmpeanu aminteste si scandaluri cu prostituate minore, in care patronul ziarului de scandal Ring este implicat. “Un om prins in hatisul atator scandaluri ar trebui sa aiba interzis la o cariera politica. (...) Faptul ca acceptam ca politicieni condamnati pentru coruptie sa detina aceleasi functii in stat ca acelea de care au abuzat este semnul unei demisii morale a romanilor” – este concluzia jurnalistului de la Romania Liberă.

In saptamanalul 22, Ion Vianu isi exprima, dimpotriva, sustinerea si admiratia pentru profilul moral al candidatului independent la primaria capitalei, Nicusor Dan. Liderul Asociatiei Salvati Bucurestiul a castigat 23 de procese prin care a impiedicat distrugerea unor cladiri clasate monument de arhitectura. Bucurestenii par insa preocupati doar sa-si faca loc cu masinile in trafic. Ei ar trebui sa stie, arata Ion Vianu, ca nu e o tactica buna sa nu votezi un candidat care porneste de la un scor mai modest in sondaje. Daca propunerile lui sunt promitatoare, ar trebui sa primeasca un semnal de incredere din partea alegatorilor, iar Nicusor Dan – considera comentatorul – ia zilnic noi voturi de la adversarii sai electorali.

O singura mostra de atmosfera de campanie: Hotnews scrie ca, la Bucuresti, PDL ar distribui false ziare electorale ale adversarilor politici. Robert Negoita, candidatul USL la sectorul 3, se vede astfel injurat chiar in ziarul pe care-l detine, Ring – in realitate o “clona” tiparita pe spezele PDL.
XS
SM
MD
LG