Linkuri accesibilitate

17 Hippies


Melodii orientale, ritmuri balcanice, chanson franțuzesc, compoziții à l'anglaise, sunet cajun.

„17 Hippies sînt una din cele mai excitante trupe din Germania zilelor noastre şi dacă i-ați ratat, e doar vina dumneavoastra” (ediia în limba germană a revistei „Rolling Stone”).

„17 Hippies sînt ridicol de subapreciați. Ei ar trebui cotați printre primii interpreti world music din Europa (Charlie Gillet, BBC).

„Limbajele muzicale sînt disparate, dar amestecul nu e niciodată incoerent. 17 Hippies au învățat cum să unească muzici diferite într-una singura” („Washington Post”).

Am citat trei prestigioase instituții de presă internaționale care au vorbit despre 17 Hippies, fila de astăzi a Dicționarului de Sunete. Originari din Berlin,

fac de vreo 12 ani valuri cu amestecul lor de melodii orientale, ritmuri balcanice, chanson franțuzesc, compoziții à l'anglaise, sunet cajun, şi multe altele.

Au început în 1995 în formulă de trio, cântând mai ales muzică orientală, ajungând în cele din urmă un ansamblu compus din 13 muzicieni care nu încetează nici astăzi să-şi uimească auditoriul. Piesa se numeşte „Marléne” şi a fost un mare succes de radio în Franța.

Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:04:52 0:00
Link direct
  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG