Linkuri accesibilitate

Convorbiri la Chișinău între Nikolay Gueorguiev, emisarul FMI și premierul Vlad Filat


Premierul Vlad Filat și emisarul FMI, Nikolay Gueorguiev au declarat azi la Chișinău că viteza de creștere în ultimii doi ani a economiei Moldovei a fost încetinită. Motivul ar fi mai ales din cauza recesiunii din Uniunea Europeană, iar creșterea poate fi anul acesta de doar trei la sută, a spus premierul Filat:

„În primul trimestru au încetinit semnificativ ritmul de creștere a comerțului interior și exterior, a scăzut volumul producției industriale și ritmul de creștere a remitențelor.”

Primul ministru dat asigurări că guvernul va lua măsuri de răspuns convenite cu FMI și, în primul rând, va rectifica bugetul pentru a menține în frâu deficitul. Printre măsurile de mărire a veniturilor bugetare anunțate de primul ministru se numără o derogare de la interdicția actuală pentru a permite din iunie până în noiembrie importul și înregistrarea în Republica Moldova a mașinilor mai vechi de șapte ani.
Emisarul FMI a repetat că printre măsurile așteptate de la guvern este reformarea justiției pentru a crea un mediu de afaceri atractiv pentru investiții străine.
XS
SM
MD
LG