Linkuri accesibilitate

Şeful diplomaţiei bulgare Nikolai Mladenov spune că Ucraina are probleme foarte grave cu justiția, din care cauză suferă şi investitorii bulgari.


Ministrul de externe Nikolai Mladenov a declarat că Ucraina are probleme foarte grave cu justiția și permite ilegalități fața de investitorii bulgari. El însă a respins ideea boicotării campionatului european de fotbal programat să aibă loc în fosta republica sovietică și în Polonia.

„În afară de Iulia Timoșenko în această țară există și un alt nivel de represiune politică – într-un mod sistematic sunt batjocorite drepturile investitorilor străini, printre care sunt și unele companii din Bulgaria,” a spus Mladenov.

Cel mai grav afectată de raiderii ucraineni este firma „Ficosota”. Mladenov a declarat că persoane fizice și juridice din Ucraina au încercat să fure mai multe mărci comerciale, blocând accesul unor companii bulgare pe piața ucraineană.

„Sigur, boicotul campionatului nu este calea pe care să mergem, mai degrabă avem nevoie de un dialog permanent”, a spus șeful diplomației. El a adăugat că reprezentanții bulgari vor participa la ceremonia de inaugurare a campionatului european.

„Procesele împotriva ex-premierului Iulia Timoșenko nu reprezintă decât suprafața încălcării normelor europene de supremație a legii. Cea ce se întâmplă în aceasta țară nu este deloc încurajator”, a adăugat Mladenov. „Dacă Uniunea Europeană dorește să atragă Ucraină înapoi pe calea reformelor, trebuie să spună clar că, indiferent cine se află la putere la Kiev, dacă regulile și valorile europene vor fi respectate, Ucraina va avea un viitor european”, a mai spus ministrul bulgar.

Președintele Rosen Plevneliev a refuzat, împreună cu alți lideri europeni să participe la reuniunea liderilor țărilor din Europa centrală și de est ce urma să aibă loc la Ialta. Mai târziu ea a fost anulată.
XS
SM
MD
LG