Linkuri accesibilitate

Tiraspolul critică Deutsche Welle (unimedia.md).


Speakerul și liderul democraților Marian Lupu a fost încă săptămâna trecută oaspetele unei emisiuni televizate, dar presa continuă să se uite cu mare atenție peste declarațiile acestuia, mai ales cele ce scot la iveală tensiuni mai vechi și mai noi din interiorul AIE. În legătură cu legea antidiscriminare, bunăoară, adoptarea căreia este o condiție fără de care regimul liberalizat de vize cu UE ar putea fi amânat pe un termen nederminat.
„Dacă e să nu fim prostuţi, regim fără vize pentru Republica Moldova în perspectiva unui sau doi ani este o naivitate foarte şi foarte mare. Poate cineva încearcă să hrănească societatea cu asemenea iluzii ca să fie distrasă atenţia de la priorităţi adevărate. Însă, dacă este aşa, această tactică este foarte periculoasă", este citat de Adevărul, Marian Lupu.

Unimedia.md difuzează reacția liberalilor la o altă declarație lansată de democrat în cadrul aceluiași show televizat, precum că partidul său nu va ceda liberalilor conducerea Procuraturii Generale. „Nu Marian Lupu este cel care decide cui să-i revină o funcție sau alta”, este citat prim-vicepreședintele Partidului Liberal, Ion Hadârcă, care a respins și ideea dublării funcției de prim-vicepreședinte al Parlamentului pentru ca una să le revină liberalilor. „Prin aceste propuneri colegii din Alianță doresc să ne țină în anticameră”, spun liberalii.

Tema alegerilor din Franța, care l-au scos învingător pe socialistul François Hollande și i-a adus o înfrângere previzibilă lui Nicolas Sarkozy este completată de Adevărul cu o informație inedită, și anume cea că un politician cu origini române ar putea fi viitorul premier al Franţei. Pierre Moscovici, 54 de ani, şeful de campanie a lui François Hollande, noul preşedinte al Franţei, este pe jumătate român şi este vehiculat ca posibil viitor şef al guvernului, anunţă Adevărul cu referire la presa română.

Și voi reveni pentru o informație la unimedia.md. Dintr-o știre de pe acest site aflăm că Tiraspolul cere dezmințire de la Deutsche Welle pentru că a prezentat într-un reportaj Transnistria ca o „gaură neagră" prin care trece toată contrabanda de arme şi droguri. „O companie respectabilă şi influentă precum „Deutsche Welle" a demonstrat un exemplu de jurnalism primitiv care utilizează tehnici de PR negru, se arată într-un comunicat al ministerului de externe de la Tiraspol citat de publicația on line.
„Acuzaţiile nefondate ale autorilor aruncă umbra, nu doar asupra rmn, dar și asupra autorităţilor vamale din Ucraina şi Republica Moldova și misiunii EUBAM", consideră autoritățile transnistrene.
XS
SM
MD
LG