Linkuri accesibilitate

Agenda zilei


...şi principalele evenimente din Republica Moldova, din regiune şi în lume.


Premierul Vlad Filat are programată pentru astăzi o întrevedere cu rectorii celor mai mari universități din țară, la sediul Academiei de Studii Economice din Chișinău.

Tot astăzi și tot la Chișinău ministerul muncii din Italia lansează în colaborare cu organizația mondială a migrației o campanie în sprijinul muncitorilor moldoveni din Italia, sub genericul ”Nimeni nu e singur pe Pământ”.

Astăzi continuă vizita în Republica Moldova a delegației FMI condusă de Nikolai Gheorghiev, care va verifica cum aplică guvernul de la Chișinău angajamentele asumate în ianuarie 2010, când a contractat un credit din care a primit deja peste 400 de milioane de dolari.

Alt oaspete străin la Chișinău este ministrul polonez al agriculturii, Marek Sawicki, care urma să viziteze o fabrică de zahăr, cea din Cupcini, cumpărată de o companie de stat poloneză.

La Berlin, cancelarul german Angela Merkel se va întâlni cu secretarul-general NATO, Anders Fogh Rasmussen, cu care va discuta agenda apropiatului summit al alianței, care se va ține la Chicago în zilele de 20 și 21 mai.

Aceeași chestiune ar urma să fie discutată aici în Cehia, la Litomerice, de miniștrii apărării din așa-numitul Grup de la Vișegrad, care mai cuprinde în afara Cehiei: Polonia, Slovacia și Ungaria – toate țări membre ale alianței nord-atlantice.

Summitul NATO de la Chicago se află și pe agenda unei reuniuni pe teme de securitate care se ține începând de ieri la Moscova: gazdele ruse sunt interesate mai ales de deciziile ce vor fi luate la Chicago în privința scutului antirachetă ale cărui elemente vor fi amplasate și în estul Europei, mai precis în Polonia și România.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei își trimite astăzi observatorii în două țări care vor avea duminică alegeri: în Armenia, unde sunt programate alegeri parlamentare și în Serbia, unde în afara scrutinului parlamentar se va ține și cel prezidențial. Marele favorit este președintele sârb în exercițiu, Boris Tadici, care și-a scurtat mandatul ca să poată concura la urne în aceeași zi cu parlamentarii propriului partid.
  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG