Linkuri accesibilitate

Secretarul de stat american Hillary Clinton a cerut Chinei să respecte drepturile omului


Secretarul de stat american Hillary Clinton a cerut Chinei să respecte drepturile omului. Doamna Clinton se află la Beijing unde au început convorbirile organizate o dată pe an între cele două țări.

Ea nu l-a men
ționat pe dizidentul Chen Guangcheng, avocatul orb care a cerut protecție ambasadei americane din capitala chineză, şi care a părăsit marți amabasada după ce i s-a promis că se va afla în siguranță în țara sa, o înțelegere despre care Chen a spus după aceea că o regretă.

El a adăugat că autoritățile americane i-ar fi adus la cunoştință amenințarea că soția sa va fi bătută până la moarte de poliția chineză dacă nu părăseşte ambasada, o declarație dezmințită de Departamentul de Stat. Chen i-a cerut apoi preşedintelui Barack Obama să-l ajute să plece din China, spunând că se teme pentru vața lui şi a familiei sale.

Hillary Clinton a mai spus la Beijing că America aşteaptă ajutorul Chinei în rezolvarea unor probleme ale scenei politice internaționale, cum ar fi activitățile nucleare ale Coreii de Nord şi Iranului, şi criza din Siria. Preşedintele chinez Hu Jintao a spus că Statele Unite şi China trebuie să se respecte reciproc, chiar dacă nu au aceleaşi păreri.
XS
SM
MD
LG