Linkuri accesibilitate

„Liliana Vițu spune lucrurilor pe nume: Constantin Marin blochează reforma la Teleradio-Moldova” (Unimedia.md)


Scopul filmului „Ca toți oamenii” este de a combate stereotipurile despre romi. (union.md).


Declaraţiile făcute pentru Daily Mail de fostul bancher rus cu afaceri în Republica Moldova, Gherman Gorbunțov, care a supravieţuit unei tentative de asasinat la Londra, au fost citate mai întâi de adevărul.md şi preluate ulterior şi de majoritatea ziarelor si site-urilor informaţionale. Toate ştirile pun în headline afirmaţia bancherului că persoanele care au încercat să-l omoare stau în spatele atacurilor reider din Rusia și Moldova.

„Nu cunosc pe nimeni altcineva care ar vrea să-mi dorească moartea”, ar fi spus miliardarul în primele depoziţii la poliţie după ieşirea din comă. Gorbunțov a dat și patru nume, care însă nu au fost făcute publice. Gherman Gorbunțov a mai declarat că a încercat doar să-și întoarcă activele furate, şi să-și apere reputația.

Tot la seria dezvăluiri, unimedia.md o citează pe fosta directoare a departamentului știri de la Moldova1, Liliana Vițu, care a oferit recent într-o emisiune televizată detalii despre demisia sa şi a directoarei M1, Angela Sîrbu. „Liliana Vițu spune lucrurilor pe nume: Constantin Marin blochează reforma la Teleradio-Moldova”, este titlul ştirii. „Primul lucru pe care am vrut să-l fac acum doi ani când am venit la Moldova 1 este evaluarea profesională. Cei care au manipulat, nu au respectat regula celor două surse, nu au respectat Codul deontologic, trebuiau fie concediați, cel puțin să fie sancționați. Dl Marin a spus nu. Nu a vrut să susțină un lucru care trebuia să se întâmple în mod normal în orice instituție. Președintele TRM este cel care se opune reformei”, a spus Vițu citată de unimedia.md.

Citând autorul unui film despre viața și activitățile romilor din Moldova realizat de un voluntar din Corpul Păcii, union.md scrie că cetățenii de etnie romă au fost și sunt de multe ori criticați și umiliți în Republica Moldova. Agenţia publică şi un interviu cu voluntarul american care afirmă că scopul filmului „Ca toți oamenii” este de a combate stereotipul despre romi și de a demonstra adevărata viață a acestora.

Din temele politice, singurele care au atras atenţia publicaţiilor scrise şi de pe internet sunt declaraţia semnată de 25 de deputați ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei în care sunt condamnate acțiunile comuniștilor de la Bălți de a interzice manifestațiile minorităților sexuale şi şedinţa Consiliului Executiv Politic al Partidului Democrat din Moldova, în cadrul căruia Marian Lupu a vorbit despre necesitatea de modernizare a PDM şi i-a desemnat pe Plahotniuc și Diacov drept responsabili de reformă.
XS
SM
MD
LG