Linkuri accesibilitate

Vlad Filat: Proiectul Legii anti-discriminare este încă în fază de elaborare iar adoptarea lui va fi precedată de noi discuţii


Proiectul Legii anti-discriminare este încă în fază de elaborare, iar adoptarea lui va fi precedată de discuţii complementare, a anunțat premierul Vlad Filat. Potrivit serviciului de presă al Guvernului de la Chişinău, Filat a spus că executivul are în vedere respectarea drepturilor fundamentale ale omului, în conformitate cu obiectivul de integrare europeană a Republicii Moldova. Premierul a mai spus că e nevoie de păstrarea echilibrului în discuţiile pe marginea acestui subiect, şi de calm, mai ales acum, când ţara se află în ajunul Sfintelor Sărbători de Paşti.

Pe de altă parte, Mitropolitul Vladimir s-a declarat mulţumit de promisiunile primite de la preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, privind identificarea unei formule potrivite pentru proiectul Legii anti-discriminare. Vladimir a mai spus că legea în întregime este normală, în afară de sintagma „orientare sexuală”. După o întrevedere cu Mitropolitul Vladimir şi cu membrii Sinodului Bisericesc, Marian Lupu a afirmat că Legea anti-discriminare va fi adoptată, dând asigurări că ea nu va contraveni sub nici o formă normelor creştineşti.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG