Linkuri accesibilitate

Prigoană la Primărie. Tratat despre toate ratările PDL (România liberă)


Dezertorii din PDL sunt primiţi cu braţele deschise în USL (Hotnews)


In editia centrala a ziarului Adevarul apare astazi reportajul semnat de Natalia Hadarca despre atmosfera de la Balti, de joia trecuta, la sedinta Consiliului local in care comunistii se pregateau sa voteze arborarea pe institutiile publice ale orasului a drapelului rosu-albastru, un reprezentant al Partidului Liberal-Democrat a incercat sa tina un discurs in limba romana, dar a abandonat rapid, pentru ca parea ca nu se face inteles decat in rusa. Noul drapel a fost votat in unanimitate, iar tricolorul de stat a fost numit, citam, „fascist”. Autoarea articolului spune ca, la Balti, aproape toata lumea prefera sa vorbeasca ruseste, desi romanii detin majoritatea (52%, fata de 19% rusi). Practic, daca ceri sa ti se raspunda in limba de stat, „risti sa fii linsat”. „Singura insula de latinitate”, scrie Natalia Hadarca, este Universitatea de Stat Alecu Russo, unde limba romana se vorbeste cu mandrie. Conducerea institutiei colaboreaza cu profesori din Romania si le cultiva studentilor dragostea pentru istorie, limba si literatura romana – se mai arata in acest articol din Adevarul.

Prigoana la Primarie. Tratat despre toate ratarile PDL – se intituleaza editorialul Romaniei libere. Prigoana nu este insa substantiv comun, ci numele candidatului anuntat de democrat-liberali pentru primaria Capitalei. O candidatura anuntata in ultimissimul moment, fara program, sub stacheta la care ar fi trebuit sa-si situeze partidul de guvernamant exigentele, si care, pe deasupra, a invrajbit gruparile din partid. Silviu Prigoana este un personaj politic din zona tabloida – poate singurul lucru care il recomanda ca sa-l concureze pe Sorin Oprescu, actualul edil sef al capitalei – arata Laurentiu Mihu, in acest articolului.

Grigore Cartianu scrie in Adevarul despre cealalta lovitura incasata de PDL la Bucuresti, dezertarea la opozitie a celui care trebuia sa fie seful campaniei electorale pentru localele din iunie, Cristian Popescu, zis Piedone. Situatia de la Bucuresti da tonul instabilitatii pozitiei PDL. Cartianu considera ca partidul plateste pentru politica speculativa pe care a facut-o: a mizat pe traseisti, e tradat de traseisti. Si-a facut majoritate guvernamentala prin traseisti, acum nu are de ce sa-si planga soarta.

Dan Tapalaga arata insa, intr-un articol postat pe site-ul Hotnews, ca nici opozitia nu e mai breaza: dezertorii din PDL sunt primti cu bratele deschise in Uniunea Social-Liberala – vezi recompensarea prim-vicepresedintelui democrat-liberal Sorin Frunzaverde cu postul de vicepresedinte la Partidul National Liberal. In plus, PSD nu are cum sa fie convingator cata vreme liderul sau, Victor Ponta, nu pierde niciun prilej de a se arata prevenitor, ingaduitor cu Adrian Nastase, inca al doilea om din partid, desi are doua condamnari in prima instanta, una cu executare, cealalta cu suspendare: pentru coruptie si santaj.
XS
SM
MD
LG