Linkuri accesibilitate

David Pultar Reznyk


Un „măcelar” din catacombele Pragăi.

David Pultar e cunoscut la Praga şi în toată Cehia sub numele de DJ Reznyk, iar asta e porecla pe care Pultar a dobândit-o de la fanii seturilor sale implacabile. „Reznyk” în limba cehă înseamnă „măcelar”.

Timp de aproape un deceniu, Reznyk a mixat muzici electronice – în special techno - in toate catacombele din Praga şi din alte oraşe ale Cehiei.

Apoi, in 2007, oamenii de la Kaktus Recordings – un netlabel cehesc care distribuie muzică experimentală pe internet – au decis ca a sosit vremea ca Reznyk să şi compună, şi asa a aparut albumul „Nem Lengyes”, ceea ce în limba maghiară înseamnă ceva similar cu „n-are sens”. Abumul are însă sens, pentru că e o elaborată construcție de tip IDM („intelligent dance music”, am dat iarasi peste această definitie suspecta, dar ce să-i facem, alta nu avem).

Prezentarea de la Kaktus Recordings spune ca Reznyk produce sunete care în terminologia specifică acestei scene muzicale se numesc deep techno şi breakz.

Si tot cei de la Kaktus Recordings îl iau peste picior pe Reznyk când spun ca nu îl cred absolut deloc când pretinde ca el face muzica experimentala. Asta pentru că muzica lui, citez din Kaktus Recordings, e de-a dreptul un masacru, între ghilimele, bineințeles.

David Pultar Reznyk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:05:44 0:00
Link direct
  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG