Linkuri accesibilitate

Principalele evenimente interne și internaționale

Curtea Constituțională urmează să examineze astăzi după-masă validarea alegerii președintelui, vinerea trecută, în persoana magistratului Nicolae Timofti.

La biroul din Tiraspol al misiuinii OSCE în Republica Moldova va avea loc o nouă întâlnire a experților care lucrează la consolidarea încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului.

Ministrul de externe Iurie Leancă începe astăzi o vizită de două zile la Washington. Potrivit unui comunicat de presă de la externe, el va fi primit de secretarul de stat al Statelor Unite, Hillary Clinton, în continuarea manifestărilor prilejuite de a 20-a aniversare a stabilirii relațiilor diplomatice dintre Moldova și Statele Unite, la 28 februarie 1992.

Pe lângă întrevederea cu secretarul de stat, minstrul Iurie Leancă va avea întâlniri cu alți oficiali de la Departamentul de Stat, dar și de la Consiliul Național de Securitate și din Congresul Statelor Unite.

Moldova va fi reprezentată doar ca observator la un summit pe teme economice care se ține la Moscova -la cel mai înalt nivel vor participa doar țările Uniunii Vamale Rusia-Kazahstan-Belarus și cele care și-au exprimat intenția de adera.

Și președintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, începe o vizită de două zile tot la Moscova , într-o vreme când Rusia și Ucraina au noi dispute pe tema vechii probleme a gazelor naturale.

Iar în Grecia se anunță un nou protest, în urma măsurilor de austeritate: federația pescarilor începe o grevă de 48 de ore.
XS
SM
MD
LG