Linkuri accesibilitate

Nicolae Timofti este noul preşedinte al Republicii Moldova


El a promis că va promova integrarea europeană și neutralitatea Moldovei precum și reformele, în special în domeniul justiției.

Parlamentul l-a ales pe Nicolae Timofti în funcția de șef al statului. Timofti, un magistrat de 63 de ani, candidatul Alianței pentru Integrare Europeană, a primit voturile tuturor celor 62 de deputați care au participat la alegere, inclusiv ale neafiliaților.

Adresându-se deputaților înaintea votului, Timofti a promis că va promova integrarea europeană și neutralitatea Moldovei precum și reformele, în special în domeniul justiției.

Comuniștii nu au participat la ședință și au anunțat că vor organiza după prânz un miting la protest la parlament. Ei au spus mereu că parlamentul nu este legal, că uzurpă puterea și că nu vor recunoaște deciziile sale, inclusiv aceea de alegere a președintelui, pe care o vor contesta în justiție.

Moldova nu a mai avut un președinte ales din anul 2009, când s-a încheiat al doilea mandat al lui Vladimir Voronin. De atunci, funcția a fost ocupată prin interimat de spicherii parlamentului, Mihai Ghimpu și Marian Lupu.
Previous Next

XS
SM
MD
LG