Linkuri accesibilitate

Mihaela Curmei: „Nu pot să socoti moldovenii ca popor foarte materialist. Nu ar avea de unde să fie materialişti că la preţurile şi salariile noastre actuale, materialist nu ştiu dacă poţi să fii, rămâi doar cu spiritualitate.”

La librăria din Cartier Alla Ceapai a stat de vorbă cu Mihaela Curmei elevă în clasa 11 la Liceul Orizont.

Mihaela Curmei: „Îmi plac romanele de dragoste şi cele filosofice, în timpul liber cînd vreau să mă relaxez citesc romane uşoare, cum ar fi romane poliţiste. Însă în ultimul timp nu prea am avut timp să citesc, lectura mea s-a rezumat doar la cărţi ştiinţifice, şi acum, terminând toate activităţile mele extra-curiculare, probabil că o să încep din nou să citesc. Mi-a rămas o carte pe care am început-o acum cîteva săptămâni de un autor român, Aureliu Busuioc.”

Europa Liberă: Ce îi motivează pe tinerii de azi să citească, pentru că auzim de multe ori că tinerii nu prea citesc?

Mihaela Curmei:
„Nu pot să învinuiesc pe cineva că nu citeşte, pentru că orice om l-ai întreba de ce nu citeşte ar avea un motiv destul de plauzibil că nu are timp sau este internetul sau poate să afle aceeaşi informaţie din altă parte. sunt de acord că multe cărţi acum deja nu mai au aceeaşi utilizare ca în trecut, deoarece cu apariţia noilor tehnologii trebuie să ne conformăm acestor schimbări, deoarece e mult mai comod şi mult mai puţin timp îţi ia. Însă câteodată e plăcut sufletului ca să citeşti o carte să te relaxezi şi îmi place întotdeauna suspansul în cărţi şi când situaţia finală sau deznodământul nu îl cunoşti decât în ultima filă a cărţii, atunci pot spune că o carte m-a intrigat cu adevărat.”

Europa Liberă: Poţi totuşi să ne spui de o carte care chiar ţi-a plăcut?

Mihaela Curmei:
„Mi-a plăcut foarte mult o carte de Robert Kiyosaki, „Cadranul banilor” şi „Tatăl sărac, tatăl bogat”, deoarece mi-am dat seama câte greşeli facem noi, părinţii mei, societatea, în nişte lucruri foarte simple cum ar fi gestionarea propriilor economii, faptul cum noi ne folosim de banii noştri fără a ne gândi înainte.”

Europa Liberă: Trăim într-o societate mai materialistă sau mai există loc şi pentru spiritualitate?

Mihaela Curmei:
„Nu pot să socoti moldovenii ca popor foarte materialist. Nu ar avea de unde să fie materialişti că la preţurile şi salariile noastre actuale, materialist nu ştiu dacă poţi să fii, rămâi doar cu spiritualitate.”

XS
SM
MD
LG