Linkuri accesibilitate

„Importanță are personalitatea nu sexul președintelui...”


Opinii ale străzii, culese la Chișinău.


Dacă alegerea preşedintelui ar fi să fie făcuta de populaţie şi nu de catre parlamentari, ar vota moldovenii un barbat pentru funcţia supremă în stat sau o femeie ? Europa Libera a vrut să afle de la cei întîlniţi întîmplător pe stradă de Alla Ceapai.

Europa Liberă: Dacă ar fi ca poporul să aleagă preşedintele aţi vota pentru un candidat femeie sau un candidat bărbat?

- „Bărbat. Sunt femeie şi am mai multă încredere în bărbaţi. Trebuie să fie inteligent, deştept, trebuie să fie un manager bun, reprezentativ, foarte bun în dialoguri atît cu poporul, cît şi cu partenerii străini, pentru a aduce un folos ţării noastre.”
- „Nu are importanţă sexul preşedintelui, are importanţă personalitatea lui. Poate să fie şi doamnă demnă de a fi preşedinte, poate fi şi poate să fie un domn care să nu fie demn de a fi ales preşedinte.”
- „Bărbat să fie de treabă, să aibă grijă de popor.”
- „Dacă e să ne adîncim în asta nici nu ai pe cine să alegi la noi.”
- „Lumea este dezorientată şi săturată de politica asta, deja şi copiii la şcoală vorbesc despre politică.”
- „Lasă să fie cine ar fi, să fie de treabă. Să aibă grijă de popor, poate să schimbe ceva în ţară, să nu mai fugă lumea, dar să stea aici.”
- „De ce nu ar fi şi o femeie, că tot ar fi bine.”

Europa Liberă: Ce fel de femeie?

- „Să fie din ţară, nu de peste hotare. Din America să vină, să fie aici, aşa nu am dori. Să fie de aici de pe loc.”
- „Să fie bravo, deoarece pînă acum nici unul nu a făcut nimic şi de aceea toţi cetăţenii pleacă în ţările străine.”
- „Suntem decepţionaţi în toată politica aceasta, de aceea la moment eu nu sunt hotărîtă, pentru nimeni nu aş da votul. Eu cred că se poate de încercat o doamnă să fie preşedinte, poate se va uita cu alţi ochi.”
- „Cred că un bărbat, el mai multă putere şi minte are decît o femeie.”

Europa Liberă: Cum trebuie să fie viitorul preşedinte?

- „Mai mult pentru popor să facă, mai aşa, mai spre ţară, mai ţărăneşte, altfel nu ieşim nici din criză, populaţia în ziua de azi, cam e slută treaba cu dînsa, investiţii nimic, preţurile sunt mari.”
- „Principalul este să aibă grijă de ţară, nu contează dacă e femeie sau e bărbat. Să se gîndească la noi în primul rînd.”
- „Pentru un preşedinte bărbat, nu ştiu parcă este un stereotip că bărbatul poate să facă mai bine ordine în ţară şi la casa lui şi bărbatul este mai stăpîn decît femeia.”
- „Eu cred că nu importă cine o să fie, femeie sau bărbat, pentru că nu fac la noi nimic pentru popor.”
- „Cu mare plăcere aş vota o femeie.”
- „Ar putea fi ca o mamă pentru ţară, dar să poată conduce în primul rînd cu bărbaţii, pentru că bărbaţii nu prea se lasă conduşi de o femeie.”
Previous Next

XS
SM
MD
LG