Linkuri accesibilitate

„Trebuie respectată femeia, pentru că fără ea nu vom avea viitor.”


Victor Vasian
Victor Vasian

La Librăria din cartier, Alla Ceapai a stat de vorbă cu Victor Vasian masterand la filologie la Universitatea din Bălţi.


Victor Vasian: „Cărţi artistice citesc, în special dacă aş putea pomeni una, care am citit-o ultima, poate este o carte nu pentru toţi, dar este o carte bună, „Femeia” de Charles Bukowski. Roman bun, după mine, este şi ceva psihologic în el, evident şi erotica, mult predomină. Îl mai citesc pe Sorescu, pe Stănescu care are o nuanţă foarte pronunţată.”

Europa Liberă: Povesteşte-mi un pic despre cartea „Femeia” pe care ai spus că ai citit-o ultima. Aşa în cîteva cuvinte, poate ai cunoscut ceva nou despre femeie?

Victor Vasian:
„Multe s-au cunoscut acolo despre femeie. Conţine, chiar am să spun, multe nelicențiozităţi, adică nu este o carte pentru toţi. După cum am văzut eu este o carte care trebuie citită de persoanele care au împlinit majoratul.”

Europa Liberă: Un gînd, o idee care te-a marcat din această carte?

Victor Vasian:
„Vrei să cunoşti o parte a femeii citeşte-o. Adică afli nişte nuanţe despre femeie, afli poate cum gîndeşte, cum se afirmă, cum se află în relaţiile cu celelalte persoane, în special, bărbaţii.”

Europa Liberă: Poţi să-mi spui şi o definiţie a ta personală despre femeie?

Victor Vasian:
„Personală... Eu cînd pronunţ cuvîntul femeie, văd lumină, sincer să vă spun, văd lumină. Cum se spune femeia este sexul frumos, dar să nu uităm apare o altă nuanţă, femeia este sexul slab. Oricum pentru mine rămîne că este un sex frumos şi trebuie respectată femeia, pentru că fără ea nu vom avea viitor.”
XS
SM
MD
LG