Linkuri accesibilitate

Hypnotix


Asia, Cehia, Feng-Shui.

Interpretul de muzică bengaleză Mohsin Mortaba, e născut la Jesorre în Bangladeş, și trăiește în Cehia, unde e foarte activ pe scena muzicală alternativă. Are în repertoriu piese din muzica sud-asiatică clasică, dar și compoziții proprii. Are propriul lui grup, Bandha Moshin Mortaba, colaborează însă și cu muzicieni cehi, unul dintre ei e bateristul Pavel Fajt, faimos în Europa Centrală.

În septembrie 2001, Mohsin Mortaba a început colaborarea cu Hypnotix, un grup ceh care s-a remarcat la începutul anilor 90 prin naturalețea cu care a abordat genuri muzicale ne-europene, în special reggae-ul jamaican. Albumele "New World Order", din 1993 și "Right Time", din 1995, au fost foarte bine primite nu numai în cluburile pragheze dar și în cele de la Londra, iar concertele Hypnotix se bucură de un imens succes pe scenele europene.

Rezultatul colaborării dintre Mohsin Mortaba și Hypnotix este albumul "Bagua" (bagua e o unealtă octogonală folosită în Feng-Shui, știința chineză a energiilor ambientale), de pe care ascultăm acum piesa "Dhu, Dhu, Moru".

Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:05:13 0:00
Link direct
  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG