Linkuri accesibilitate

Barcelona este în continuare o problemă irezolvabilă pentru orice adversar


Lyon e umbra echipei care căuta supremația europeană și cîștiga campionatul francez de 7 ori consecutiv.


Primele meciuri din faza eliminatorie a Ligii Campionilor au adus, marți seară, rezultate previzibile. Barcelona și Milan se pot socoti calificate. La Leverkusen, în fața unei echipe foarte disciplinată și muncitoare, Barcelona și-a făcut jocul și a lăsat adversarului puține șanse de desfășurare. În prima repiză, Bayer Leverkusen a văzut mingea puțin iar Barcelona a menținut posesia, forțind periodic pe accelerații subite. Sanchez a deschis scorul după un schimb de pase scurte cu Messi. După pauză, Leverkusen a încercat să forțeze și a egalat după un atac insistent purtat cu mingi aeriene.

Era de așteptat relansarea germană. A urmat dominația spaniolă. Barcelona a arestat din nou jocul și a lansat periodic contre împotriva unui adversar prea avnsat. Sanchez a înscris din nou la o pătrundere aproape perpendiculară. La următoarea operație, apărarea germană a cedat din nou, întinsă de Sanchez pe aripa dreaptă și perforată de Messi, urcat în mare viteză pe un culoar central. Barcelona nu își mai pune problema returului și poate intra liniștită cu echipa a doua.

Nimic nu a sugerat la Leverkusen că sistemul de joc al Barcelonei e în regres. Chiar fără Xavi, acidentat și foarte bine în locuit de Fabregas, Barcelona a dezvoltat formula obișnuită și e, în continuare, o problemă irezolvabilă pentru orice adversar. Recentul eșec, în meciul cu Osasuna, ca și precedentele meciuri pierdute în campionat spun doar că o echipă de aemenea calibru nu poate juca tot timpul meciuri de vîrf.

În cealaltă partidă de marți seară, Lyon și Apoel Nicosia au făcut un joc mediodcru. Lyon a cîștigat pe merit cu 1-0 dar returul e problematic. Apoel e o echipă notabilă care poate ataca mult mai viguros acasă. Lyon - Apoel a fost un meci înconjurat de potențial pierdut și valoare fabricată. Astfel, Lyon e umbra echipei care căuta supremația europeană și cîștiga campionatul francez de 7 ori consecutiv. Apoel e, pur și simplu, o investiție cu 8 brazilo-portughezi și trei ciprioți în teren. Echipa face destul de bine jocul de pase dar e lipsită de omogenitate și se va bizui mult, în returul de la Nicosia, pe atmosferă și pe rorile franceze.

Cel mai frumos meci al rundei s-a jucat miercuri seara la Sankt Petersburg, pe un teren înghețat, la -15 grade. Zenit și Benfica au jucat, chiar în aceste condiții, cu o tehnicitate impresionantă. Benfica a deschis sorul la o mare eroare de portar. Zenit a egalat,cu un gol superb, după care toată lumea s-a pus pe înscris goluri antologice. Zenit a reușit golul anului cu o preluare mascată cu călcîiul, la o centrare pregătită de o deviere cu călcîiul. Zenit a cîștigat cu 3-2, Benfica a pierdut abia al doilea meci în acest sezon iar returul de la Lisabbona e deschis, deși Benfica pornește favorită.

A.C. Milan și Arsenal au dat la Milano un meci pe care nu-l anticipa nimeni. Milan a dominat categoric de la un cap la altul iar Arsenal a arătat un singur lucru: un pesimism de echipă deprimată. Arsenal a legat prima acțiune clară de atac abia în minutul 80. În acel minut era deja 4-0 pentru Milan. Dezastrul englez a început cu un gol de senzație al lui Boateng care a reluat din alergare sub bară. Boateng a mai înscris o dată în același stil, etalînd o explozie de șut rar întîlnită. Robinho și Ibrahimovici, din penalti, au urcat scorul la 4-0. Milan a desfășurat un fotbal de maturitate. Problema returului de la Londra a încetat să existe.
XS
SM
MD
LG