Linkuri accesibilitate

Iaşii vor găzdui şedinţa comună a guvernelor României şi R.Moldova (Adevărul)


Mahalagismul neaoş românesc (Evenimentul zilei)


Din editia central a ziarului Adevarul, aflam ca primul ministru al Romaniei, Mihai Razvan Ungureanu, a anuntat ieri locul in care va avea loc in curand sedinta de guvern comuna cu executivul de la Chisinau: Iasi. Principalul punct in discutie sunt investitiile in infrastructura, respectiv proiectul liniei electrice Falciu-Gotesti si cel al conductei de interconectare pe gaz natural Ungheni - Iasi. Ea va lega reteaua nationala a Republcii Moldova de reteaua de transport de gaze a Romaniei, printr-o alta conexiune decat traseul de tranzit balcanic al Gazpromului.

Pentru fostul premier Emil Boc a avut parte insa de o publicitate nedorita in ultimul interval. Tabloidele de la Bucuresti s-au inghesuit sa publice cateva fotografii grosolane, facute cu telefonul mobil, si care-l surprindeau in costumul lui Adam in vestiarul unei sali de gimnastica. Si parca nu ar fi fost de ajuns, seara, fotografiile au fost copios comentate pe televiziunile tabloide. Un show recunoscut pentru gustul indoielnic a introdus in emisiune reactiile a doi politicieni: Corneliu Vadim Tudor – previzibil –, dar si Crin Antonescu, liderul Partidului National Liberal, care ulterior a regretat interventia. Prea tarziu. Silviu Sergiu, de la Evenimentul zilei, consideră ca e vorba de o criza de „mahalagism neaos romanesc”. O tanara jurnalista, Magda Gradinaru, scrie pe blogul Hydepark ca se rusineaza de meseria pe care si-a ales-o, pur si simplu pentru ca o practica si realizatorul acelei emisiuni, pe nume Dan Capatos. Ea crede ca, in seara de luni, Antena 1 „a inghitit OTV-ul. L-a distrus iremediabil pe Crin Antonescu, si asa bolnav de ura si cu memoria schimonosita”.

Cristian Tudor Popescu, editorialistul de la Gandul.info, a declarat ca a fost el insusi invitat sa intervina in emisiune si a refuzat ferm, ceea ce s-ar fi cuvenit sa faca si cei doi politicieni. Mai mult chiar, trebuiau sa protesteze fata de ce si cum rula in emisiune. Eventual, sa inchida.

Ramane sa pluteasca pe mai departe intrebarea pusa de Silviu Sergiu, in comentariul pomenit mai inainte: „Cum ar fi aratat oare revolutia bunului simt, promisa in campania din 2009 de candidatul la presedintie Crin Antonescu?”
XS
SM
MD
LG