Linkuri accesibilitate

Lectura: „un suport, ca un stîlp de temelie pentru celelalte realizări...”


Vasile Ciubuc
Vasile Ciubuc

La Librăria din Cartier Alla Ceapai a stat de vorbă cu Vasile Ciubuc, lector la Institutul Internaţional de Management.


Vasile Ciubuc: „Cartea care m-a marcat foarte mult a fost cartea lui Napoleon Hill - „De la idee la bani” care a reuşit să mă pună pe picioare cînd eram într-o depresie totală. Aveam o senzaţie că discut cu autorul. Mai ales că îmi dădea răspunsuri la toate întrebările la care pînă atunci nu găseam nici un răspuns. Pe fiecare pagină puteţi găsi cel puţin un singur sfat sau o idee despre realizarea în viaţa sau succes.”

Europa Liberă: Una dintre idei care te-a marcat cel mai mult din această carte?

Vasile Ciubuc:
„Foarte interesant, dar cît nu ar fi de banal, bunătatea, corectitudinea, sinceritatea întotdeauna au fost apreciate. Deşi noi nu de dăm seama de multe ori încercăm să ne ascundem în spatele lor sau să le evităm aceste subiecte. Sau sub o mască a corectitudinii pe care noi singuri ne-o punem facem lucruri murdare sau neplăcute chiar nouă înşine.”

Europa Liberă: Preferi cărţile printate, cărţile audio sau cele electronice?

Vasile Ciubuc:
„În dependenţă de anturajul în care mă aflu sau de ambianţa în care sunt. Dacă sunt în drum, atunci permanent stau cu o cască în ureche, dacă sunt la serviciu, atunci oricînd este o carte deschisă pe desktop, la calculator şi nu lipsesc niciodată de lîngă pat cărţile tipărite.”

Europa Liberă: A citi pentru tine este o pasiune sau o necesitate vitală, să-i zic aşa?

Vasile Ciubuc:
„Iniţial am început să citesc din simpla prezenţă prea multă a timpului liber, care nu ştiam cum să mi-l administrez, iar mai tîrziu aceasta a intrat în sînge, ca să nu pot renunţa la cărţi. Şi permanent să caut şi să găsesc pînă la urmă, un suport, ca un stîlp de temelie pentru celelalte realizări.”
XS
SM
MD
LG