Linkuri accesibilitate

Guvernul de la Bucureşti a demisionat


Opoziția spune că demisia cabinetului Boc este un fapt bun pentru România.


Primul ministru al României Emil Boc a anunțat demisia cabinetului de la Bucureşti. Într-o şedință extraordinată de guvern, Emil Boc a explicat că a luat această decizie în încercarea de a detensiona situația socială, şi pentru a nu influența „stabilitatea economică a țării.

„Am luat decizii foarte grele, cu gandul la viitorul Romaniei, nu pentru ca am dorit, ci pentru ca a trebuit,” a adăugat premierul demisionar, făcând apel la clasa politică românească pentru a trece rapid un nou guvern prin Parlament.

Emil Boc a adăugat că atât Comisia Eurpeană cât şi Fondul Monetar Internațional apreciază că în 2012 România va avea o creştere economică peste aceea din zona euro.

Imediat după demisia lui Emil Boc, presa de la Bucureşti a anunțat că Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului Băncii Naționale a României, este un nume insistent vehiculat pentru pentru a prelua funcția de premier al acestei țări.

Contactat de HotNews.ro, Croitoru a refuzat orice comentariu legat de această informație.

Într-o primă reacție, Crin Antonescu, preşedintele Partidului Național Liberal, de opoziție, a spus că demisia guvernului este un fapt bun pentru România.

Între timp, preşedintele Traian Băsescu a amânat consultările care urmau să aibă loc la Cotroceni, a anunțat Valeriu Turcan, purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale de la Bucureşti. Turcan este citat de HotNews.ro cu declarația că noile consultări vor avea loc cel mai probabil tot astăzi: „Preşedintele a fost anunțat de către premier cu privire la hotărarea domniei sale de a-si depune mandatul. În acest context, preşedintele anulează consultările programate cu partidele parlamentare astăzi, 6 ianuarie, pe cele două teme anuntate deja, urmând să le transmită o nouă invitație la consultări în vederea desemnării unui candidat la funcția de premier.”
  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

XS
SM
MD
LG