Linkuri accesibilitate

Închiderea companiei Malev ar putea pune în pericol si funcţionarea aeroportului din Budapesta.

Compania națională aeriană a Ungariei Malev și-a încetat activitatea după 66 de ani vineri în zori, invocând situația financiară dificilă. Numărul pasagerilor afectați de falimentul companiei ungare este estimat la 6000. Aeroportul Chișinău a anunțat că au fost anulate astăzi zborurile către și de la Budapesta, fără a spune cauzele. Ileana Giurchescu are detaliile.

Începând de vineri dimineaţă de la ora cinci, compania aeriană ungară Malev nu mai funcţionează. Pagina de internet a fost închisă, în schimb apare un anunţ cu privire la soarta companiei.

Malev există de 66 de ani şi premierul Victor Orban şi-a exprimat speranţa că ar putea să-şi reia cândva activitatea, dacă va găsi noi investitori.

Premierul a explicat că Malev era de o săptămână sub protecţie legală de creditorii dar că decizia de a opri toate zborurile a fost luată după ce două avioane, aflate la Tel Aviv şi în Irlanda nu au mai fost lăsate să decoleze. Pentru că nu-şi plătiseră taxele.

Într-o analiză a guvernului, din decembrie, se preciza că închiderea companiei Malev, care anual cheltuia în jur de 50 de milioane de euro pe servicii şi taxe de aeroport, ar putea pune în pericol si funcţionarea aeroportului din Budapesta. Pentru că anual, cam jumătate din venitul aeroportului venea de la Malev. „Dacă linia aeriană nu-şi reia activitatea, vom fi obligaţi să ne revizuim toate planurile pe acest an” a declarat purtătorul de cuvânt al aeroportului, citat de agenţia Reuter.

Şi mai există posibila problemă a despăgubirilor pe care guvernul ar trebui să le plătească firmei germane Hochtief, proprietara aeroportului. În contractul de privatizare a aeroportului, încheiat în 2005, există o astfel de clauză. Nu este însă clar dacă ea intră în vigoare automat sau poate fi negociată de statul ungar. Oricum, ministerul dezvoltării de la Budapesta a calculat că aceste despăgubiri s-ar putea ridica la 1 miliard 500 de milioane de euro. O datorie care va încetini şi mai mult refacerea economiei şi va face imposibilă respectarea parametrilor macroeconomici, cum ar fi deficitul sau rata inflaţiei, negociaţi cu Fondul Monetar şi Uniunea europeană în schimbul unui credit substanţial.

Cum a ajuns Malev în această situaţie? Firmele care făceau afaceri cu linia aeriană îşi pierduseră de mai multă vreme încrederea şi cereau să fie plătite în avans pentru serviciile prestate. Iar statul nu a mai putut interveni cu bani după ce Uniunea Europeană a decis că subvenţiile primite de MALEV contravin regulilor europene de liber schimb.

În aceste condiţii, Malev a rămas fără bani. „Am încercat cât am putut să salvăm compania, declara vineri dimineaţă premierul Orban, dar riscam să ne pierdem flota. Însă nu este imposibil ca Malev să-şi reia cândva activitatea” , a declarat ceva mai optimist premierul ungar.
XS
SM
MD
LG