Linkuri accesibilitate

Premierul Vlad Filat consideră chemările opoziţiei la nesupunere civică drept chemări la „sabotaj”


Premierul Vlad Filat a declarat, într-un interviu acordat Europei Libere, că într-o democraţie, protestele sunt acceptabile atâta timp cât respectă cadrul legal. Filat a pus însă actualul val de proteste pe seama partidului comuniştilor, care ar vrea să revină la putere cu orice preţ: „să vină într-o manieră discutabilă cel puţin în aş înainta anumite revendicări”.

„Aceste acţiuni au un scop bine determinat: tensionarea situaţiei în ţară, crearea acestei nemulţumiri generale pentru ca să-şi atingă scopul, alegeri anticipate…”

Chemările opoziţiei la nesupunere civică sunt considerate de Filat drept chemări la „sabotaj”.

Referitor la rezolvarea crizei constituţionale, Filat a recunoscut că pentru moment, partidele de la guvernare nu au ajuns la un compromis privind modificările ce ar trebui aduse constituţiei. Dar premierul a asigurat că până la începerea sesiunii parlamentare de primăvară-vară, Alianţa pentru integrare europeană o să vină cu o agendă politică „foarte clară”.

Pentru moment, a continuat Filat în interviul cu Europa Liberă, partidele alianţei insistă ca viitorul candidat la preşedinţie să fie o numite politică, nu apolitică cum cer socialiştii lui Igor Dodon. Motiv pentru care nu există majoritatea de 61 de voturi. A încheiat precizând că vineri sau sâmbătă trebuie să aibă loc o şedinţă a conducerii Alianţei.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG